CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un raspuns la intrebarea ce cauta Dincu la MApN

2 comentarii / 3663 vizualizări / 23 noiembrie 2021

Cea mai mare surpriză furnizată de noul guvern și care stîrnește în prezent cele mai multe comentarii și întrebări e plasarea lui Vasile Dîncu la șefia MApN. Putea fi ”văzut” oriunde politicianul ardelean, de la educație și cultură la dezvoltare, administrație, turism ori digitalizare. Dar nu la armată. Mai ales că Dîncu e considerat de foarte mulți ani un om apropiat de SRI. Dar poate chiar asta e explicația.

Scriam în aprilie, într-o analiză:

”Nicolae Ciucă trage pentru o carieră politică de vîrf, incluzînd chiar candidatura la președinție, în 2024, conform unor surse.
Dar și alții trag invers, băgînd masiv bețe în roate.
Nici tabăra Orban, nici tabăra Cîțu nu sunt fericite de planurile generalului, iar serviciile secrete nici atît.
Un prim-ministru/președinte de partid de guvernămînt provenind din rîndurile Armatei poate răsturna multe ierarhii de putere stabilite în ultimele două decenii. Despre guvernări se vorbea mereu ca despre o afacere SRI-SIE, cu participarea SPP ori STS, dar niciodată una a Armatei.
Prin vîrful de lance Nicolae Ciucă lucrurile s-ar putea schimba în viitorul apropiat.
Și tocmai asta face ca loviturile și dezvăluirile împotriva lui să se întețească vertiginos în perioada care urmează”.

În numele unor interese solide, ale președintelui ori ale altor forțe încă mai sus plasate, generalul de armată Nicolae Ciucă va fi instalat joi premier.
Cu Direcția de Informații a Armatei în umbra lui.
În premieră după revoluție, puternicul serviciu de informații al armatei ”intră” la guvernare la nivelul suprem.

Ceea ce face ca și Dragnea să aibă partea lui de dreptate cînd acuză, azi: ”Bătrânii și copiii rămân fără bani pentru că voi sunteți prea ocupați să inventați ministere și să înghesuiți scaunele, să încapă umerii plini de epoleți la masă?”

Ce poate face SRI, marele răsfățat de pînă acum al guvernărilor, dacă nu are cum să blocheze ascensiunea lui Ciucă?
Un singur lucru: să preseze pentru numirea la cîrma MApN a unui om de încredere, care să livreze informații de culise și să se asigure că DGIA nu se înfige prea adînc la butoane. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Ciuca, ”virf de lance” ?!
    Doamne, nu va recunosc, maestre !
    In doua luni va fi ciuca(sic) tuturor mistourilor din cite exista pe Planeta si va face atitea greseli(prima s-a contorizat, adica declaratia inepta cu vaccinarea), icit, ori innebuneste, ori dezerteaza, ori scoate armata in strada si genereaza distrugerea Romaniei.
    Maestre, l-ati auzit cum se exprima ?
    E catastrofal, zece clase sub ”oratorul” de Catu !!!

  2. Cum ce sa caute? Contractele de armament cu americanii! Nu de-asta ne-am indatorat peste măsură? Nu de-asta nu avem bani pentru Sănătate? Nu alocăm noi din PIB mai multi bani pentru inarmare decat pt Sănatate si Educatie? Nu bate vântul de la Cluj? Avem prim-ministru un militar (probabil ca va conduce o juntă) si un ministru al apărării, un civil. Nu de-asta a venit Breton ăla? Si aia de la OMS? Ca sa ne spuna ce si cum…ca altfel…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998