CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un regim pus in formol. Pana la alegeri

2 comentarii / 5029 vizualizări / 12 septembrie 2012

Adevaratul semnal a fost dat. De catre presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite. Care i-a reprosat lui Traian Basescu faptul ca a schimbat trei premieri in sase luni. Si ca tara este paralizata. In plus, suntem contraperformanti la nivel european, plasandu-ne pe ultimul loc in materie de absorbtie a fondurilor europene. Lituania fiind la celalalt capat. Pe locul doi ca performanta. Declaratia inaltului oaspete este unul dintre cele mai concludente semnale politice pe care le primim. Pentru ca presedintele lituanian este, de fapt, un mesager special UE. Care a primit sarcina sa spuna ceea ce a spus. Sa incercam sa traducem.
Dezinformata sau luata prin surprindere de viteza cu care USL a procedat la suspendarea, pentru a doua oara, a lui Traian Basescu si la aplicarea procedurii de demitere, sau si dintr-un motiv si din celalalt, UE a reactionat. Putin conteaza ca asta s-a intamplat sub imperiul familiei de populari din care fac parte si PDL si uzurpatorul de la Cotroceni. Jocurile au fost facute. Sub presiunea UE, operatiunea de lichidare a regimului Traian Basescu a esuat. Pentru moment. Dar nu asistam nici la o simpla resetare a unei tari si ar fi hazardat ca cineva sa sustina ca regimul in sine este agreat la Bruxelles. Nici vorba de asa ceva.
In realitate, dincolo de unele excese, dincolo de unele interese particulare care, mai devreme sau mai tarziu, vor fi dezvaluite, dincolo chiar de unele interese meschine ale unor state puternice UE de a ne mentine intr-un statut colonial, la Bruxelles exista o reala si motivata ingrijorare in raport cu situatia Romaniei. De ce?
Este clar ca nu exista in Romania o economie functionala de piata adaptata normelor europene. Libera concurenta este viciata. Iar unul dintre principalele vicii consta in coruptia institutionalizata, consolidata sub regimul Basescu, in ciuda unor aparente, uneori prea zgomotoase chiar, create de actiunile celor peste 5.000 de procurori, ale comsiarilor ANAF – s-a vazut cine le-a fost conducatorul – sau asa-zisei lupte pentru integritate declansata de ANI.
Cine a schimbat trei premieri in sase luni? Evident, Traian Basescu. Cine se face vinovat de coruptie? Evident, regimul Traian Basescu. Cine e responsabil pentru faptul ca ne plasam pe ultimul loc in materie de utilizare a fondurilor europene? Acelasi regim. Care nu a reusit sa absoarba decat 7 la suta din ceea ce ni s-a dat. Si, atentie, in numai trei luni, Guvernul USL a ajuns la 10 la suta. Cine este de vina ca suntem pe primul loc in nereguli privind accesarea fondurilor UE? Guvernele regimului Basescu. Cand a venit Ponta, jocurile erau facute. Patru programe operationale erau blocate pentru ilegalitati. Un exemplu concludent e zona achizitiilor publice. De cate ori nu am scris si nu am vorbit despre faptul ca aici s-au savarsit fraude de 10 miliarde de euro intr-un singur an? Constatate de Curtea de Conturi. Sub regimul Basescu.
Regimul Basescu este tinut in formol de UE. Doar pana la alegeri. Dupa care, pa!

P.S.: Am ramas datori fata de UE cu Avocatul Poporului. Cu un Ombudsman agreat de toate partidele. Eu il propun pe Gyorgy Frunda. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Păi dacă nici acolo, pe malurile Tamisei, unde s-a născut „magna chtara libertatum” nu se ştie ce e democraţia şi cum se apără ea, unde s-o mai şti?!Pe malurile De2mboviţei?!Ce să mai zic de celălalt capăt al Europei, acolo unde chiar s-a născut Democraţia şi se apără een stradă, vorbesc de meleagurile Eladei. Hai să vedem, ce2ţi „britanici” şi ce2ţi „greci” or să iasă-n stradă la Bucureşti, cu sau fără mov la butonieră!Că de vopsitul deştului nici nu se pune problema.

  2. ca nu. Ca la cat e de idiot trimite niste beteiai care sa isi bata joc de Menora si nu ne mai spala sute de ape de gura evreilor. :)@LulutzaAceeasi campanie, da. Si ai observat ca dileala se transmite si ereditar. :)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998