CURS VALUTAR
1 EUR = 4.8922 RON UP | 1 USD = 4.4928 RON UP | 1 GBP = 5.5612 RON UP

Un scenariu terifiant

6 comentarii / 834 vizualizări / 20 ianuarie 2023

Vin unele peste altele o serie întreagă de informații halucinante, toate sugerând că războiul din Ucraina va atinge rapid un nivel încă nemaiîntâlnit. Vladimir Putin ar urma să declanșeze bătălia finală, cu circa 700.000 de militari și aruncând în luptă tot ce are mai valoros în arsenal. Va fi ori-ori. Și, din nou, România e prinsă la mijloc.
Mai multe informații, sub forma unor dezvăluiri făcute de la cel mai înalt nivel, indică faptul că Vladimir Putin se pregătește în mare viteză pentru a declanșa o operațiune, în viziunea lui, finală de distrugere a rezistenței ucrainene. Ultimele date de acest fel au parvenit opiniei publice din lumea întreagă chiar ieri, după ce șeful CIA s-a reîntors de la Kiev, unde a întreprins o călătorie fulger, clandestină. Acesta susține în linii mari cam ceea ce am afirmat eu mai sus, făcând referire la multitudinea de informații accesate de serviciul secret american. Despre acest plan însă sunt la curent și vorbesc mai mulți lideri ai statelor NATO. Din acest motiv, chiar astăzi va avea loc o întrunire la vârf, în care se va stabili în ce măsură va crește exponențial și calitativ și cantitativ nivelul de susținere militară de care ar urma să beneficieze cu maximă urgență Ucraina. Pentru a-l ajuta pe Volodimir Zelenski să reziste.
Unul dintre scenariile care este cel mai mult vehiculat este că Vladimir Putin ar fi decis o schimbare radicală de strategie, intenționând să ocupe și să distrugă toate liniile de aprovizionare de care beneficiază Ucraina, aprovizionare cu armament, plasate la granița NATO. Ceea ce presupune un atac masiv, extrem de bine orchestrat, declanșat de pe teritoriul Belarusului. Și asta în ciuda faptului că Belarus s-a abținut până în prezent să meargă atât de departe în parteneriatul său cu Federația Rusă. Un asemenea atac în forță, în măsura în care este încununat de succes, nu numai că va distruge liniile de aprovizionare ale Ucrainei, nu numai că o va lăsa cu spatele descoperit, nu numai că va pune într-un pericol maxim statele de pe flancul sud-estic NATO, dar va deschide și calea avansului Rusiei până la gurile Dunării și, probabil, capturării Odesei.
Simultan, la Kiev și în câteva capitale NATO a fost discutat și probabil pus la punct un contrascenariu. Și anume un atac masiv declanșat de Kiev, cu susținerea statelor NATO, pentru eliberarea Peninsulei Crimeea. Ceea ce ar constitui o lovitură mortală pentru Federația Rusă și ar putea să dea peste cap toate planurile lui Putin.
În paranteză fie spus, de aici provin și amenințările isterice coordonate de la Kremlin cu utilizarea armamentului nuclear nu numai tactic, ci și strategic, ceea ce ar putea conduce la sfârșitul istoriei.
România este din nou prinsă la mijloc. Pentru că, iată, din mai multe direcții, este lansat un scenariu de-a dreptul exploziv în ceea ce ne privește. Și anume că România se va plasa în epicentrul unui grup de state, care vor forma o coaliție și vor ataca ele însele forțele rusești din teritoriul ucrainean. Pentru prima dată, un asemenea scenariu șoc a fost prezentat în spațiul public de generalul Eugen Bădălan, fost șef al Marelui Stat Major. O sursă aparent autorizată. După care informația a fost preluată și transformată în breaking-news de cunoscutul jurnalist Ion Cristoiu. Și interesant e că, de câteva zile, nu vine nicio replică din direcția Palatului Cotroceni, în ciuda faptului că Ion Cristoiu a acuzat cu subiect și predicat că președintele Klaus Iohannis vrea să ne bage în război.
Inițial, am crezut că avem de-a face pur și simplu cu un scenariu de lucru. Cu o simplă ipoteză. Se pare însă, punând cap la cap diverse informații, că lucrurile nu stau deloc așa. Să ne reamintim. În urmă cu doi ani, când nu începuse niciun fel de război în Ucraina, în mod cu totul și cu totul surprinzător, generalul cu patru stele Nicolae Ciucă, la acea dată minstru al Apărării, fără a cere în prealabil vreun acord al Parlamentului României și fără un acord al Guvernului consemnat în vreo ședință, s-a deplasat la Kiev și a semnat cu Volodimir Zelenski un așa-numit tratat militar de cooperare. Acesta prevede faptul că România ar urma să acorde în viitor, în cazul unui conflict cu Federația Rusă, asistență tehnică, militară și umană chiar pe teritoriul Ucrainei. La data respectivă, am semnalat în câteva rânduri acest fapt neobișnuit. Ulterior, tratatul fost aprobat de Guvern și ratificat în Guvernul României. E clar că el a fost făcut la solicitarea lui Klaus Iohannis, cu acordul și la sugestia Washingtonului. România fusese împinsă la înaintare. Iar acum se află în acest punct. Iată motivul pentru care multe dintre amenințările din ultima vreme ale Federației Ruse vizează țara noastră.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Reactii din partea lui klaun? Pai pana citeste, pana intelege ce citeste, pana primeste ordine ce sa spuna si ce nu, trece timpul. De aceea nu a fost nici o reactie pana acum.

 2. «România este din nou prinsă la mijloc»
  Poți spune că „ești prins la mijloc” într-un eveniment, dacă acesta a apărut brusc, imprevizibil, sau dacă situația a evoluat în așa fel încât, cu toate eforturile, nu ai avut cum să o eviți.
  Ori noi, iertat să-mi fie, dar nu numai că nu am făcut nimic ca să evităm „alunecarea” (deși con-flictul „Occident – restul lumii” era mai mult decât previzibil, și nici nu era greu de anticipat că, dacă „dormim pe noi”, vom fi iarăși folosiți), ci ne-am băgat „până-n gât” de bună voie – ba chiar cu bucurie și cu o prostească îngâmfare.
  Una e să faci parte dintr-o alianță militară defensivă, alta e când, orbit de strălucirea „licuricilor” (așa-ziși parteneri), nu mai vezi cum evoluează situația reală, te iei după „vorbe și declarații”, te fălești cu „scutul și șepcuța” și, plin de aroganță, mai faci și pe deșteptu’, sau chiar pe nebunu’ – fără să-ți mai vezi nici interesele, nici puterile, nici „lugul nasului”.
  P.S. Chiar și pe „maidanul copilăriei”, cel care știa să se poarte corect și demn, găsea și priete-nie, și respect; iar cel îngâmfat, prost și „colțos”, care „scuipa prin gard”, lovea „pe la spate” și apoi venea cu „nenea” ca „să-i facă dreptate”, nu primea mai mult decât dispreț și șuturi în fund.
  Toți îl evitau; nu din teamă, din silă.

 3. Daca cineva crede- inn..”prostia” lui..!! – ca romania ,avand in vedere pozitia geografica..- va putea ramane neutra…VISEAZA CUU…OCHII LARG DESCHISI…

 4. & ,,Numai proștii se înmulțesc” , ?
  S-au înmulțit intelectualii, ?
  Cu cât poporul e mai prost cu atât sunt intelectualii mai deștepți, ? Cu cât poporul e mai deștept cu atât sunt intelectualii mai proști, ?
  Datoria în creștere, populația în scădere, ?

 5. Romania acorda asistenta tehnica ? Sa inetlegem ca au declarat in sfirsit ca teritoriul romanesc este culoar de tranzit pentru armamentul occidental . Cat despre ceea ce poate oferi Romania in afara „carnii de tun” nu prea vad ce are prin rezerve? Poate niscai politicieni dornici sa se duca pe front ca „intendenti”. De astia avem parte nemasurat , de alte „tehnici” chiar si miliatare Romania duce lipsa acuta.

 6. Scenariul coalitiei multinationale este invocat si discutat din 2022 de catre fostul sef CIA Jack Devine, fostul consilier la Aparare Douglas Macgregor, de fostul ofiter de intelligence Scott Ritter si de multi alti militari americani, in special la Fox News.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998