CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un secret: stralucitele fapte ale lui Vanghelie în slujba statului roman

0 comentarii / 1405 vizualizări / 14 decembrie 2011

Decorarea lui Marian Vanghelie cu Ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler, de către Traian Băsescu, ridică anumite probleme de ordin tehnic, în sensul că fie edilul de la sectorul 5 este considerat intelectual pur-sînge, fie are merite de-a dreptul strălucite în slujba poporului său, după cum veți vedea în rîndurile de mai jos.

Mai precis, Ordinul acordat lui Vanghelie, reînființat prin ordonanța de urgență nr.104/2000 de către guvernul Isărescu, prevede anumite condiții stricte în ce privește acordarea lui. Potrivit art.1 din regulamentul de acordare, Ordinul Național pentru Merit se acordă numai cetățenilor, români ori străini, ”care au studii superioare, pentru a recompensa serviciile importante, civile și militare, aduse statului român pe timp de pace sau pe timp de război”.

Ulterior, parcă presimțind că într-o zi decorația va ajunge și la Vanghelie, premierul Isărescu a dat o ordonanță de urgență, 151/2000, prin care modifica regulamentul, astfel că ordinul poate fi acordat, prin derogare, și persoanelor care nu au studii superioare, dar numai ”pentru fapte strălucite și meritorii în serviciul statului român”.

Ceea ce înseamnă fie că Vanghelie este mîndrul deținător al unei diplome de intelectual autentic (și uite așa mai moare o legendă), fie se face responsabil de fapte strălucite în slujba statului, pe care e regretabil că nu le dezvăluie nimeni publicului larg, ca să ne știm și să ne apreciem valorile. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998