CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un senator face plingere penala vicepremierului Oprea din cauza lui Sebastian Ghita

0 comentarii / 1632 vizualizări / 1 aprilie 2015

Senatorul independent Valer Marian anunță că a depus o plîngere penală contra ministrului Internelor, Gabriel Oprea, pentru refuzul de a prezenta oficial informații privind vizitele misterioase ale deputatului Sebastian Ghiță în arestul Poliției Capitalei, la Dorin Cocoș.

”Prin adresa nr. 9622/16.03.2015, ministrul Gabriel Oprea, mi-a transmis următorul răspuns:
”Furnizarea informațiilor solicitate presupune prelucrarea unor date cu caracter personal, demers care nu se susține sub aspectul necesității unei astfel de prelucrări, în condițiile în care, informațiile referitoare la conduita persoanei menționate ar putea suscita un interes special în cadrul societății, iar o eventuală prelucrare ulterioară poate fi de natură a-i afecta viața privată. În aceste condiții, apreciem că datele solicitate prin întrebare sunt informații exceptate de la liberul acces potrivit dispozițiilor art.12 lit. d) și e) din Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare”.”afirmă senatorul, într-o declarație politică.

Considerînd răspunsul ministrului Oprea ”total nefundamentat, ba chiar absurd și ridicol, pentru că întrebările și interpelările parlamentare se află sub incidența Constituției și a regulamentelor celor două Camere ale Parlamentului, nicidecum sub incidența Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public” senatorul Valer Marian anunță că a solicitat Parchetului de pe lângă ÎCCJ ”să ia act de prezenta declarație politică, cu titlu de sesizare penală, și, în temeiul art.35 alin.1 lit.h din Legea nr.96/2006 privind statutul deputaților și al senatorilor, solicit punerea sub urmărire penală a vicepremierului și ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, sub aspectul săvârșirii, în concurs, a infracțiunilor de abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului, prevăzute de art. 297 și art. 267 din Codul penal”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998