CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Unde e curajul? Unde e lasitatea?

0 comentarii / 1626 vizualizări / 7 noiembrie 2011

Grecia este pe marginea prapastiei. Uniunea Europeana face un urias sacrificiu pentru a o salva. Salvand, astfel, si moneda Euro. Si, posibil, salvandu-se si pe sine. Dar grecii trebuie sa accepte un sacrificiu. Cetatenii dar si politicienii. Politicienii si-au asumat sacrificiul. In acest scop, intr-o prima etapa, Papandreou demisioneaza. Ce se intampla la Bucuresti? Romania e si ea pe tobogan. In ciuda catorva declaratii optimiste. In timp ce tara arde, baba se piaptana. La Bucuresti, nimeni nu-si asuma nici raspunderea si nici sacrificiul. Unde e curajul si unde este lasitatea?
Intaiul om in statul elen, cel putin in aceasta prima parte a zilei, in tara care a inventat democratia, a considerat corect sa solicite ca, printr-un referendum, grecii sa se pronunte daca accepta sau nu sacrificiile impuse de Uniunea Europeana contra planului de salvare a Atenei. S-a opus vehement intreaga Europa. Plus adversarii interni. Si atunci el a acceptat sa demisioneze, in schimbul instaurarii unui guvern de uniune nationala. Care, pana la urma, ar putea reprezenta consensul unei majoritati. Nu stiu care va fi finalitatea acestui important gest politic. Dar ceea ce stiu e ca el reprezinta demnitate. Barbatie. Curaj politic.
La Bucuresti, indiferent cat de mult se minte, si se minte pe rupte, cifrele furnizate de statisticieni sunt implacabile. Unul dintre cele mai dureroase rezultate ale regimului Basescu este ca, numai in ultimii trei ani, au fost pierdute 630.000 de locuri de munca. Avem cel mai mic numar de salariati din ultimii 50 de ani. Sub 4,1 milioane. Si asta in timp ce milioane de romani apti de munca stau pe tusa. Si de vina ar fi, vezi Doamne, pensionarii. Pentru ca traiesc. Pentru ca nu ies din sistem. Si copiii. Pentru ca se nasc in maternitati in care, la scurt timp, mor. Sau pentru ca nu beneficiaza de ingrijire medicala.( Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998