CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ungureanu este premierul-telecomanda

0 comentarii / 1398 vizualizări / 16 martie 2012

Dupa ce am incercat sa explic de ce lui Mihai Gadea i-a fost imposibil sa scoata prea multe informatii de la premierul Mihai Razvan Ungureanu, indiferent cat de pregatit sau cat de incisiv s-ar fi dovedit, voi continua aceasta analiza dintr-o noua perspectiva. Din directia lui Mihai Razvan Ungureanu. Si o spun din capul locului: nici el, indiferent cat de cooperant ar fi dorit sa fie, nu putea face mai mult in dialogul cu Gadea. De ce? Pentru ca, neavand ce sa spuna, nu putea raspunde la niciuna dintre intrebarile importante. Si nu avea ce sa spuna pentru ca pur si simplu nu stia. Dar de ce nu stia?
In cariera sa politica, Mihai Razvan Ungureanu nu a fost niciodata silit sa se lupte. Sa se lupte cu adevarat. Este consecinta unei ascensiuni aproape fulgeratoare, intemeiata pe cateva calitati reale pe care tanarul istoric le-a dovedit din capul locului. O cultura temeinica, buna cunoastere a unui numar impresionant de limbi straine, orientarea sa categoric pro-occidentala, duplicitatea, forta de persuasiune, discretia si un indiscutabil talent diplomatic. Nu ii ridic osanale. Incerc doar sa explic drama unui om. Care a avut o ascensiune usoara, impins mereu de la spate de catre unii si altii si care foarte repede va fi silit sa se transforme intr-un fel de acar Paun. Castanele pe care le scoate din foc, care apartin altora, si le va insusi pana cand ii vor frige mainile.
Mihai Razvan Ungureanu a fost scos din palarie printr-o complexa miscare de prestidigitatie operata de Presedintele Traian Basescu. El a incercat astfel, in primul rand, sa degreveze PD-L de consecintele unei guvernari dezastruoase, sa-l evacueze pe Boc de pe nava pe cale de a se scufunda, in al doilea rand, sa cosmetizeze guvernarea si, implicit, propriul regim, imbrobodindu-i pe cetateni si, ceea ce este de retinut, in al treilea rand, sa identifice din timp un viitor tap ispasitor.
Romania intra in recesiune. O stiam toti cu mult timp inainte sa o declare Adrian Vasilescu, directorul BNR. Dar, in acelasi timp, Romania intra si in alegeri. Regimul Basescu, in cadere libera sub aspectul credibilitatii sale, se afla intre ciocan si nicovala. Trebuie sa peticeasca, in mare viteza, buzunarele gaurite ale cetatenilor sau macar sa simuleze ca o face si, in acelasi timp, trebuie sa strecoare uriasa factura a noii recesiuni in buzunarul altcuiva. Intrucat opozitia refuza sa se mai lase pacalita cooperand la vreo mascarada prezidentiala iar coalitia nu mai poate fi resapata sub aspectul imaginii ei, singura solutie a fost aceasta combinatie toxica.
Astfel, Basescu a identificat solutia parasutarii unui asa-zis independent, care isi permite, tot la comanda, sa insinueze ca ar fi liberal, in epicentrul campului de lupta. Odata cu un nou guvern, livrat in plic inchis. Si cu un asa-zis program de guvernare. Oferta, pentru Ungureanu, era de nerefuzat. Daca nu cumva a facut-o la ordin.
Si, in continuare, cel care conduce e Basescu. Cel care executa e Ungureanu. Iar pe post de paravan e invocata coalitia. Mihai Razvan Ungureanu este astazi un om transformat intr-o simpla telecomanda pe care apasa locatarul-jucator de la Cotroceni. Iar maine tot el va fi acarul Paun. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998