CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ungurii ridica tonul in Parlament: ”Niciodată nu o să fim slugi pe pământul nostru”

5 comentarii / 4785 vizualizări / 15 mai 2017

După atacurile de la congresul de sămbătă la adresa Centenarului Marii Unirii și criticile privind inexistența statului de drept în România, udemeriștii ridică tot mai mult tonul. Într-o declarație parlamentară, deputatul Kulcsár-Terza József afirmă că promisiunile incluse în Proclamația de la Alba Iulia, din 1918, nu au fost niciodată respectate și anunță că maghiarii nu au de gînd să ajungă vreodată slugi pe pămîntul lor natal.

”Oare trăim într-un stat de drept? Oare trăim în democraţie? Oare trăim într-o ţară europeană? Nu, nu trăim într-un stat de drept, noi nu trăim în democraţie, noi nu trăim într-o ţară europeană” acuză deputatul UDMR.
”Într-un stat de drept, toţi cetăţenii sunt egali. Într-o democraţie, cetăţenii au dreptul la exprimarea liberă de opinii, la folosirea liberă a simbolurilor comunitare şi a limbii materne. Comunitatea maghiară din România nu cere mai mult decât ceea ce se cuvine tuturor naţiunilor europene.
Ca cetăţeni ai României, solicităm să avem aceleaşi drepturi în Transilvania şi în Ţinutul Secuiesc, aşa cum au maramureşenii, moldovenii, bănăţenii, oltenii sau cei din Muntenia. Nu este corect că, în timp ce în celelalte regiuni istorice este permisă folosirea liberă a simbolurilor proprii, acelaşi lucru în Ţinutul Secuiesc este interzis şi pedepsit prin forţa legii(…)
Prin Proclamaţia de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918, când a luat fiinţă România modernă, au fost făcute nişte promisiuni care niciodată nu au fost respectate. Noi nu cerem altceva decât să se respecte acele promisiuni. Ţinutul Secuiesc a existat, există şi va exista. Niciodată nu o să fim slugi pe pământul nostru natal” avertizează udemeristul, în final. (B.T.I.)

.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Bravo lor!
    Romania= sat fara caini!!!
    Si nu de azi, de ieri !
    O tara mica construita pe teama paranoica de pierire din lipsa de maghiari autentenici, dar cu un aparat de propaganda sofisticat si bine stipendat ! In loc sa obligam Ungaria sa recunoasca faptul ca in 1919 armata romana a distrus statul bolsevic ungar al lui Bella Kuhn ( un evreu maghiaizat de prin partile salajene sluga lui Lenin si Stalin), salvand practic Ungaria post razboi de comunizare …ce facem noi!? Ne ploconim care pe unde apucam doar doar ne vor cruta Marile Puteri de ieri si azi….Astfel in cel mai bun caz Romania va fi federalizata si asta de teama de nu fi impartita unora si altora ….Se vede treaba ca 100 de ani nu suntbde ajuns pt o natiune ca a noastra sa demonstreze lumiinca poate fructifica sansa istorica din 1918 ! Tipic romanesc!..suntem toti vinovati de la vladica la opinca ….

  2. […] [1] http://inpolitics.ro/ungurii-ridica-tonul-in-parlament-niciodata-nu-o-sa-fim-slugi-pe-pamantul-nostr… (15.05.2017). [2] Cornel […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998