CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Unii hais si altii cea

0 comentarii / 1498 vizualizări / 4 februarie 2013

Reprezentantii USL, pe buna dreptate opariti de continutul faimosului raport al Comisiei Europene, s-au pregatit de zor sa contraatace. La Bruxelles. Numai ca, cu doar o zi inainte, Traian Basescu le-a tras presul de sub picioare. Declarand ritos si cat se poate de oficial ca raportul, in integralitatea sa, e bun. Din nou Romania vorbeste pe doua voci.
Un afront mai dur este greu de imaginat. Victor Ponta, in calitatea sa de premier si de copresedinte USL, s-a angajat sa se lupte la Bruxelles pentru prestigiul Romaniei. Si sa le demonstreze birocratilor Comisiei Europene, cei care au intocmit, dupa ureche sau, si mai rau, in functie de ce le-au cantat unii si altii, un raport care contine numeroase informatii inexacte si afirmatii nedrepte la adresa statului roman si a unor institutii ale acestuia, ca s-au inselat. Ca trebuie sa revina, fapt nemaiintalnit pana acum, cu un nou raport. Si, in general, ca este timpul sa inceteze acest experiment impotriva Romaniei si Bulgariei. In acest moment, este greu de stiut cat de decis era Victor Ponta sa se lupte. Dar ceea ce este sigur este ca Traian Basescu, reprezentand institutia prezidentiala, s-a grabit sa stearga cu intentiile USL pe jos. Pentru ca el, utilizandu-si calitatea pe care o are, precum si statutul conferit de infamul pact de coabitare, cel de unic responsabil in materie de politica externa si in raport cu Uniunea Europeana, a absolvit documentul UE de orice pacat. Documentul este, in integralitatea sa, corect, a spus Basescu, contrazicandu-i astfel pe toti oamenii politici si pe toti jurnalistii care au demonstrat contrariul.
Ce sa mai faca, in aceste conditii, la Bruxelles, Victor Ponta? Cum ar mai fi posibil, in aceste conditii, ca Romania sa-si apere demnitatea? Ce s-ar mai putea face pentru ca erorile grave din raport, precum si unele concluzii si indicatii aberante sa fie corectate? Cum ar mai putea actiona autoritatile de la Bucuresti in sensul opririi acestui experiment facut doar pe spinarea Romaniei si Bulgariei? Si prelungit la nesfarsit?
Suntem intr-o situatie absolut stranie. Pe de-o parte, exista o majoritate de 70 la suta in Parlamentul Romaniei mai solida decat oricand. Un guvern puternic, care are o sustinere de invidiat. Un cetatean aflat in fruntea institutiei prezidentiale care, practic, a fost demis politic de catre popor. Si, cu toate acestea, cetateanul isi permite ca, in numele Romaniei, sa-i aplaude la scena deschisa pe cei care au gresit fata de acest stat, sa-i umileasca, tot la scena deschisa, pe cei care incearca sa apere demnitatea acestui stat si, in acest sens, sa pactizeze cu cativa birocrati de la nivelul Uniunii Eurpene care, in loc sa transpire – fiindca sunt platiti ca sa transpire –, facand eforturi de a intelege in mod corect realitatile de la Bucuresti si de a le pune, tot in mod corect, pe hartie, prezentandu-le nealterat opiniei publice europene, iata, incurajeaza respectivele autoritati sa persiste in greseala.
Cine ii apara la Bruxelles pe cei 20 de milioane de romani? Cine le apara demnitatea? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998