CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”Unii mor la locul de munca!” – Efectul Biden: Americanii nu mai vor politicieni batrini

3 comentarii / 3097 vizualizări / 14 iulie 2022

Declinul cognitiv vizibil al președintelui Biden, care are loc chiar în fața ochilor națiunii, în timp ce el se luptă să citească teleprompterele și face în mod regulat gafe sau emite propoziții incoerente, a atras atenția publicului asupra grupului de politicieni foarte vîrstnici din SUA, scrie The Washington Times.
Un sondaj a constatat că 64% dintre alegătorii democrați înregistrați nu doresc ca Biden să candideze din nou pentru vreo funcție, iar un număr semnificativ declară că este prea bătrân.
„O treime dintre ei au spus-o din proprie inițiativă, din cauza vârstei lui Biden”, a declarat Steve Greenberg, de la Institutul de Cercetare al Colegiului Siena, care a efectuat sondajul, pentru The Washington Times.
60% dintre democrații de 65 de ani și peste, și o treime din toți cei între 30 și 64 de ani, au indicat vârsta drept motivul pentru care Biden nu ar trebui să candideze din nou. Dintre alegătorii de 29 de ani și mai tineri, 14% au menționat vârsta președintelui.
La 79 de ani, Joe Biden, cea mai în vârstă persoană aleasă vreodată la Casa Albă, nu este și cel mai în vârstă lider politic din capitala națiunii.

De fapt, el este mai tânăr decât mulți parlamentari grei din Congres. Președintele Camerei, Nancy Pelosi, democrată din California, are 82 de ani, liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, republican din Kentucky, 80 de ani, în timp ce senatorul Patrick Leahy, al treilea după președinte, are 82 de ani. Senatorul republican Richard Shelby, membru al comitetului de credite și un negociator cheie pentru toate solicitările de cheltuieli, are 88. În general, o treime dintre senatori și 20% dintre reprezentanți au peste 70 de ani.

Senatorul James Inhofe, un republican din Oklahoma, care, la 87 de ani, este membru al Comitetului pentru Servicii Armate, s-ar putea pensiona. Democrații presupun că senatorul Dianne Feinstein, în vârstă de 89 de ani, nu va fi realeasă în 2023, în urma considerațiilor publice exprimate cu privire la declinul ei cognitiv vizibil. Dar democrata din California nu și-a anunțat retragerea. Senatorul Chuck Grassley, un republican din Iowa, candidează pentru al optulea mandat la Senat la vârsta de 88 de ani. Dacă va câștiga, va avea probabil 95 de ani la final. Oponentul din noiembrie al lui Grassley este democratul Mike Franken, care are 64 de ani.

În Parlament, tinerii parlamentari democrați au fost din ce în ce mai nerăbdători cu privire la transferul de funcții de conducere deținute de mulți ani de octogenari. Nancy Pelosi, împreună cu liderul majorității Steny Hoyer, în vârstă de 83 de ani, și cu Jim Clyburn, în vârstă de 81 de ani, nu au însă niciun plan oficial să se despartă în Congresul următor.
Dar doamna Pelosi a anunțat în ianuarie că va candida pentru a nouăsprezecea oară.
Senatorul Strom Thurmond a rămas în funcție până la 100 de ani înainte, deși dădea semne clare de probleme fizice și cognitive. Senatorul Thad Cochran, un republican din Mississippi, a demisionat în 2018, la vârsta de 80 de ani, după o lungă perioadă de timp în Congres. Alți parlamentari rămân până mor la locul de muncă” mai scrie TWT. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. Proteina spike din atatea vaccinuri (daca le-a facut cu adevarat) poate fi neuropatogena si genera ceata cerebrala, confuzie…..
  https://newsroom.uw.edu/resource/covid-19-spike-proteins-may-cause-neurological-issues

 2. ASTIA SUNT URMASII CRIMINALILOR CARE AU INVADAT AMERICA DUPA COLUMB!

 3. ”Unii mor la locul de munca!”
  Fiica fostului ministru Eugen Dijmărescu, găsită moartă într-un hotel …
  http://www.mediafax.ro › social › fiica-fostului-ministru-eugen-dijmarescu-gasita…
  1 iun. 2012 · Atacul de cord ar fi survenit din cauza suprasolicitării. În Japonia, morţile din suprasolicitare la serviciu sunt atât de frecvente încât …

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998