CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE 3 Boc se tine tare. Se va reedita meciul Basescu – Tariceanu?

0 comentarii / 2221 vizualizări / 24 mai 2011

Traian Băsescu dorește schimbarea cît mai rapidă a premierului, după ce l-a propulsat în fruntea PDL pentru alți patru ani, în dauna lui Vasile Blaga. Marea problemă e că, din ultimele informații care se vehiculează, micul Boc nu prea se mai dă dus din fruntea guvernului și îi pune nervii președintelui la grea încercare. Mai ales că Zeus își amintește și azi cum Moliceanul liberal a devenit, peste noapte, un Tăriceanu care l-a sfidat pînă la finalul mandatului.

Sunt semne tot mai clare că lui Boc i se arată pisică după pisică, în ultimele zile, doar-doar o înțelege mesajul. Nu e deloc imposibil ca marea desfășurare de forțe din cazul Mironescu-Banias să fie creată strict pentru a-i băga frica în oase, în condițiile în care premierul a girat numirea primului la secretariatul general al MAI. Foarte ciudat e și votul de la legea privind disponibilizările din MAI, de astăzi, unde o parte a deputaților minorităților a votat împotrivă, deși Boc avusese în prealabil o discuție de două ore bătute pe muchie cu ei, la parlament. Și tot împotrivă au votat și alți parlamentari ai PDL.

Impresia creată e că Boc nu mai stăpînește prea bine situația. Tot azi, premierul a fost convocat urgent la Cotroceni, unde a discutat o oră cu președintele. Ieri, Băsescu a avut o întrevedere discretă și cu unii miniștri, se pare că doar cei ai UDMR, pe care a considerat elegant să îi pună în temă cu decizia privind viitorul guvernului chiar dacă, probabil, o schimbare de premier nu îi va afecta.
În paralel, Raluca Turcan iese cu un interviu la RFI, în care vorbește de necesitatea plecării lui Boc din guvern.

Chiar toate să fie întîmplătoare, simple coincidențe?

Sau momentul schimbării lui Boc se apropie vertiginos, dar drumul e presărat cu hîrtoape, iar grupul masiv de interese politico-afaceristice din spatele său îi susură la ureche să se țină tare, după modelul Tăriceanu?

Faptul că, brusc, conducerea SRI a fost chemată azi la Parlament pentru a furniza informații în cazul Mironescu-Banias, poate reprezenta un semn clar că Băsescu e dispus să recurgă la măsuri de forță. Mai precis, dacă George Maior declară răspicat și produce dovezi că SRI a informat despre problemele lui Mironescu înainte de numirea în funcție, atunci Boc are o problemă cît casa. (Bogdan Tiberiu Iacob)

UPDATE Boc dezminte că ar demisiona, el declarînd, în direct la TV: ”Să lămurim aceste aspecte: România are guvern, guvernul are prim-ministru, coaliția e stabilă și lucrurile merg mai departe, alte comentarii nu mai fac”

UPDATE 2 După audierea lui George Maior la Comisia SRI, președintele acesteia, Cezar Preda, a declarat presei că, în cazul lui Mironescu, ”suntem mulțumiți, serviciul român de informații a acționat conform legii”. Marea întrebare: dacă SRI a informat despre probleme lui Mironescu înainte de numirea în funcție, cine se face vinovat, în acest caz, de ignorare a informațiilor respective? Răspunsul e simplu: Emil Boc și Traian Igaș, cei care au semnat decizia de numire.

UPDATE 3 Premierul Emil Boc a avut o scurtă întrevedere, în această seară, la sediul central al PDL, cu miniştri şi cu secretari de stat, au declarat, pentru Mediafax, surse politice, care au menţionat că discuţiile continuă în prezenţa mai multor vicepreşedinţi ai formaţiunii. Potrivit surselor citate discuţiile vizează „subiecte legate de guvernare”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998