CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE: Apogeul nesimitirii: conducerea TVR face sedinte de CA la hotel Palm Beach din Mamaia

0 comentarii / 1487 vizualizări / 4 iulie 2013

Falimentara televiziune română concediază sute de angajați, contabilizează datorii uriașe și face credite peste credite, dar are, în paralel, bani pentru tot felul de extravaganțe.
Bunăoară, recunoscător, probabil, pentru că la ultima ședință i-au aprobat controversatul contract de achiziții filme cu ProRom, care l-ar fi putut trimite în mîinile DNA, președintele TVR, Claudiu Săftoiu, a decis să își recompenseze colegii din CA și famillile lor cu un sejur de lux la mare, pe banii instituției, desigur. În consecință, sîmbătă, 6 iulie, membri CA ai TVR sunt invitați să participe la o ședință extraordinară – fără ca ceva deosebit să reclame acest lucru, din informațiile noastre – care se va derula la hotelul de cinci stele Palm Beach din Mamaia, proprietatea afaceristului libanez Charbel Maroun, considerat unul dintre cele patru mari hoteluri de lux de pe litoralul românesc. (B.T.I.)

UPDATE – Valentin Nicolau boicotează ședința de la Mamaia

”Membrilor Consiliului de Administrație al SRTV
Referitor: Ședința CA convocată în data de 6 iulie 2013, ora 14.00, la Mamaia, Hotel Palm Beach, stațiunea Mamaia
După cum am mai spus cu ocazia precedentelor propuneri de a face ședințe în afara sediului TVR, aceste invitații mi se par inoportune în condițiile de criză în care trăim. Cu atât mai mult ultima dintre ele, aceea de a petrece un weekend la Mamaia (mese festive, hotel 5 stele etc), care implică cheltuieli cu deplasarea și cazarea membrilor CA (și a familiei, conform invitației făcute la ultima ședința din 26 iunie 2013), a invitaților permanenți la lucrările ședinței, precum și a colegilor care asigură suportul tehnic derulării ședințelor. Pe deasupra, ordinea de zi rămâne necunoscută, chiar și înainte cu mai puțin de 48 de ore de momentul ședinței programate
Este indecent ca după o restructurare colectivă, după scăderea salariilor, după atâtea și atâtea privațiuni profesionale să se treacă brusc, după accesarea creditelor de la bănci, la un program intensiv de cheltuieli. Turismul de weekend propus membrilor CA completează achizițiile aberante de filme, de autovehicule în număr dublu față de cel al șoferilor disponibili, și alte derapaje de consum. Cred că, și dacă am presupune că bugetul deplasării la Mamaia ar fi acoperit din sponsorizări, s-ar putea face lucruri mult mai utile cu respectivele sponsorizări.
În plus, nu văd utilitatea caracterului de „extraordinar” al ședinței. În ultimul an au fost programate mai multe ședințe „extraordinare” decât cele curente, neînțelegându-se de către inițiator care este rostul (urgența) lor și nerespectându-se procedurile legale. Singura explicație a convocării intempestive ar fi că se dorește executarea unui parastas (la un an de la începutul simulacrului de restructurare) într-un loc de fițe de pe litoralul românesc, în acord cu reușita mascaradei. Poate că se vrea și veșnica pomenire a TVR Cultural, ucisă în numele neputinței de a găsi soluții, prilej cu care să se realizeze și un memorial estival al incompetenței.
La așa ceva eu nu particip”.
Valentin Nicolau

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998