CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

UPDATE – Ciolacu, erou în presa rusă: UE trebuie să ia în calcul victoria Rusiei în război

9 comentarii / 3631 vizualizări / 15 septembrie 2023

O exprimare aparent inofensivă a premierului Marcel Ciolacu într-un interviu acordat ieri publicației austriece Der Standard face să bubuie azi presa rusă, începînd cu Pravda, care consemnează în nenumărate titluri că liderul pesedist cere UE să ia în calcul o victorie a Rusiei în războiul cu Ucraina, și, implicit, să conceapă măsuri pentru o asemenea eventualitate, între care indepedența totală față de gazul rusesc.

 

”Anumite state au solicitat excepții în ceea ce privește achiziționarea gazului rusesc. Pot înțelege acest lucru din punct de vedere economic, dar din punctul meu de vedere, este o greșeală. România a învățat lecția cu mult timp în urmă și este independentă de gazul rusesc. De o săptămână, Republica Moldova este și ea independentă de gazul rusesc. Există întotdeauna soluții și pentru probleme economice dificile. Prin urmare, cred că ar fi corect să interzicem complet vânzarea de gaz rusesc sau bunuri rusești în UE și în statele democratice(…)
O interzicere completă! Deoarece există o diferență foarte mare între ceea ce pierdem, adică un pic de confort, și ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Trebuie să ne gândim și la ce s-ar întâmpla în realitate dacă Federația Rusă ar câștiga.

Nu am crea astfel o oportunitate pentru ca persoane de teapa lui Putin să apară și în alte state din Europa? Cred că UE se pregătește pentru o independență totală de gazul rusesc, chiar dacă prețurile gazului vor fi mai mari pentru o perioadă de timp” a spus premierul român, care a devenit vedeta zilei în presa rusă. (B.T.I.)

UPDATE: Afirmațiile lui Ciolacu au ajuns deja subiect de comentarii în parlamentul rus, prim-vicepreședintele Comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat, Alexey Chepa, declarînd pentru agenția News.ru că:
”Încercările de a distruge economia Rusiei au eșuat, la fel ca și încercările NATO de a orchestra conflictul în așa fel încât să oblige Rusia să accepte condițiile lor. Prelungirea conflictului afectează bugetul propriilor țări, ceea ce ar putea duce la prăbușirea economiei europene. Declarația premierului României este un exemplu că tot mai mulți oameni și politicieni se gândesc la ce se va întâmpla în continuare după încheierea conflictului. Se gândesc la victoria Rusiei, dar acest rezultat este evident, este previzibil”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Marcel le-a băgat perversa.

 2. Pentru asemenea declarații Ciolacu ar trebui să-și ceară scuze în fața voievodului Zelensky.

  Hai slava.

 3. Nu e chiar clar ce a vrut să spună D-l Ciolacu, căci este foarte „alunecos” în exprimare (ceea ce, pentru un politician, nu-i deloc un defect…). Altfel, nu-i rău să reflectezi asupra tuturor variantelor posibile (ba chiar și a celor „imposibile”), știut fiind că, din războaie, nu se știe niciodată cum se iese la urmă. De altfel, noi, și azi suferim consecințele nechibzuinței de a „paria” fără rezerve pe cei ce „toată lumea” îi credea invincibili ; deci „suntem fripți”, cum se spune…
  –––
  E greu de crezut că, din actuala conjunctură, va ieși vreuna din părți, în mod categoric victorioa-să (evident, de SUA și FR e vorba). În mod cert însă, de „sugătorii de licurici”, prea bine nu va fi.
  O eventuală „victorie a Rușilor” ar însemna „restrângerea” NATO și aducerea „cu picioarele pe pământ” a celor ce „nu le mai ajungi la nas” de atâta aroganță și prostie (ceea ce n-ar fi deloc rău – și nici lor nu le-ar strica).
  Dar… Câți își pun azi întrebarea : ce s-ar întâmpla după eventuala (și mult-visata…) „cădere a Rușilor”? Cine, și mai ales cum, ar avea de câștigat ? (asta, lăsând de-o parte întrebarea dintâi : câți vor mai rămâne teferi, pe pământ ?)
  – Cine, și cum ar gestiona formidabilul arsenal militar, plus specialiștii, care, „scăpați din mână”, pot „umple lumea” de arme ? Și apoi, cine va lua „partea leului” și „hălcile” cele mai bune – teri-toriu și resurse? „Anglo-Americanii”? Sau „Neamul lui Zelensky”? Sau „Polono-Balticii”?
  Dar Germania? Dar Franța? Dar restul Europei? Dar China, India, Japonia? Dar Turcia, Iranul…
  Iar țările „centr-asiatice”, cu toate „stanurile” alea de pe-acolo, crede cineva că vor sta „cu mâini-le-n sân”? Sau iarăși vor fi împinși să se „sfâșie” între ei, în folosul „civilizaților”?!
  … Cu toate „echilibrele lumii”, rupte, cine are curajul să afirme că va putea gestiona haosul ce s-ar produce ? (mai cu seamă când popoarele vor înțelege pentru ce și pentru cine vor fi fost sa-crificate). … Probabil că abia atunci am vedea ce înseamnă, cu adevărat, ww3 !

 4. Erou , sau antierou, dacă politicienii europeni nu au luat în calcul posibilitatea ca Rusia să câștige demonstrează că sunt imbecili. În caz de criză nu poți acționa pe percepții sentimentale și pe speranța că ea, criza se va termina în modul dorit de tine. Trebuie să iei în considerare toate scenariile și să fi pregătit pentru ele. Pe de altă parte, din naivitate, Ciolacu a recunoscut ceea ce știe toată lumea. Rusia nu va pierde războiul. Dureros, cinic, nedrept. Dar asta este realitatea.

 5. Victoria rusa in razboi este secretul lui Polichinelle. Provincialul Ciolacu foloseste un limbaj jignitor la adresa lui Putin, expresia ” de teapa lui”…, cand fostii militari AMERICANI il considera pe Putin drept cel mai mare strateg contemporan si singurul „adult” din incapere. Intr-adevar, ceea ce face Putin din punct de vedere strategic este colosal. Exemplul Rusiei a dinamizat Africa subsahariana, care se scutura acum de jugul colonial. Politicienii nigerieni, gabonezi etc. vorbesc cu mai mult respect despre Putin decat vorbeste Ciolacu, acest vanzator de covrigi mitocan si vesnic nebarbierit. N-ar trebui sa invatam de la africani? Unde este eroismul lui Ciolacu? In faptul ca spune ceea ce stie toata lumea, in afara de spalatii pe creier care se uita la Antena 3-CNN? Putin vrea relatii normale cu Europa, inclusiv sa-si vanda gazul aici, fiindca Rusia ESTE Europa. A declarat ca NU SE VA BATE CU AMERICANII pe pamant european, dovedind ca are mai mult respect pentru acest continent decat au ANIMALELE de la WASHINGTON, gata sa vare Polonia, Romania si celelalte state europene intr-un proxy war.

  • Foarte adevărat. Când europenii vor schimba actuala clasă politică idioată care nu înțelege că SUA are interese diferite de ale UE (de fapt ei înțeleg, doar că sunt cozi de topor infiltrate ale americanilor) atunci UE va înțelege că nu va mai exista fără comerțul cu Rusia.

 6. […] Sursa: inpolitics.ro […]

 7. Da da putin mare european mare umanist de fapt, care luptă pentru pace și bunăstare. Ba loazelor vouă să vă cadă rachete rusești în cur…te si tot găsiți motive să le-o umectați la muscali.

 8. Adrian are dreptate. Cum putem uita trecutul nostru drag cu Rusia?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998