CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE Ciudatenie: Casa Regala tace milc la moartea lui Diaconescu

0 comentarii / 1423 vizualizări / 12 octombrie 2011

O situație cel puțin ciudată: pînă la această oră, moartea lui Ion Diaconescu este deplînsă în zeci de comunicate de presă al personalităților politice și nu numai, de la Băsescu, Iliescu, Năstase, Constantinescu, Doina Cornea ori Crin Antonescu pînă la Boc, Victor Ponta ori Cristian Preda, cu excepția Regelui Mihai, a prințului Duda și a Casei Regale, în ansamblu.

Nimeni din Casa Regală nu a dat pînă acum vreun comunicat legat de moartea marelui lider țărănist, și nici pe siteurile acesteia nu apare vreo informație legate de deces. Situația este cu atît mai ciudată cu cît Diaconescu a fost liderul celui mai important partid pro-monarhist de la noi și s-a numărat printre cei care s-au luptat ani în șir cu regimul FSN-PDSR pentru ca fostului suveran să i se permit revenirea în țară, retrocedarea bunurilor șamd.
În plus, Diaconescu a luat atitudine public, în ciuda vîrstei înaintate, acum trei luni, atunci cînd Regele Mihai a fost pus la zid de către Traian Băsescu. ”Atacul pe care președintele Traian Băsescu l-a declanșat împotriva Regelui Mihai este absurd și nedrept. Regele Mihai este o personalitate emblematică a istoriei României. Traian Băsescu ar trebui să aibă alte îndeletniciri și, în nici un caz, să facă astfel de declarații absurde. Așa ceva nu se face niciodată”, declara atunci, pentru Inpolitics, fruntașul creștin-democrat.

Greu de spus care să fie explicația acestei neașteptate muțenii din partea Casei Regale, cu atît mai mult cu cît, acum cîteva zile, siteul Casei Regale o elogia pe luptătoarea anti-comunistă Elisabeta Rizea, de la a cărei moarte s-au împlinit opt ani.

O ipoteză ar fi aceea că cineva din Casa Regală a fost deranjat de unele luări de poziție ale lui Diaconescu, între care cea de acum doi ani, cînd a criticat candidatura la președinție a prințului Duda, despre care a spus că e doar o ambiție personală. Ori de altă dezvăluire a acestuia, potrivit căreia nimeni din Casa Regală nu l-a mai sunat în ultimul deceniu, după căderea PNTCD de la putere, în timp ce Ion Iliescu, spre exemplu, îl suna anual. (Bogdan Tiberiu Iacob)

UPDATE
La cîteva ore după postarea materialului de mai sus, adică la 22, 24, Casa Regală a remis Agerpres următorul comunicat: „Secretariatul General al Casei Majestăţii Sale este autorizat de Regele Mihai I să exprime profundul regret la aflarea veştii dispariţiei omului politic Ion Diaconescu, figură emblematică a rezistenţei anticomuniste, personalitate de prim rang a politicii româneşti de după decembrie 1989, constant susţinătoral principiilor democratice şi libertăţilor româneşti. Majestatea sa şi Familia Regală transmit condoleanţe familiei celui dispărut”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998