CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE – CSAT ii face pe plac lui Moraru: presa e o amenintare strategica

0 comentarii / 1860 vizualizări / 23 iunie 2010

Realizatorul TV Radu Moraru este de părere că serviciile secrete autohtone și Consiliul Suprem de Apărare a Țării ar trebui să intervină pentru a lămuri de ce toate talk-showurile din țară, cu excepția celor ale B1TV, au un mesaj comun, (probabil anti-putere n.n.), ceea ce e ”dubios”.

În cadrul emisiunii de luni seara, Moraru l-a avut ca invitat la emisiunea sa, ”Nașul”, pe Adriean Videanu, care a opinat, la un moment dat, că presa ”are obligaţia să informeze corect cetăţeanul”. În replică, Moraru a declarat, textual: ”Aici e drama României. Spuneam eu într-o seară, e o dramă că România are 3 talk-show-uri care sunt total independente şi toate 3 din păcate sunt pe B1 TV, iar celelalte 64 de talk-show-uri toţi vorbesc la fel, aceeaşi limbă, acelaşi mesaj, aceleaşi minciuni, aceleaşi presiuni. Aici e foarte dubios şi deja ţine de interesul naţional şi de securitate naţională şi e treaba şi a serviciilor secrete şi a CSAT-ului”.

Altfel spus, un ziarist român cere serviciilor secrete să ancheteze de ce toate televiziunile din România au alt mesaj decît cele de la B1TV, o solicitare, trebuie să recunoaștem, în premieră, în ultimii 20 de ani. În aceeași emisiune, Moraru a mai declarat că ”presa a stricat foarte mult clasa politică, mai ales pe tinerii oameni politici” și a deplîns faptul că, în ultimii zece ani, B1TV a avut doar două contracte de publicitate de la stat. (B.T.Iacob)

UPDATE: CSAT a stabilit ca presa reprezinta o amenintare strategica

Campaniile de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, diminuarea capacităţii de aplicare a legii de către unele instituţii şi presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice sunt stipulate ca vulnerabilităţi în Strategia de Apărare discutată ieri în CSAT

Fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora, presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obţinerii de avantaje de natură economică sau în relaţia cu instituţii ale statului reprezintă o altă vulnerabilitate a statului român, conform documentului.

În preambulul scrisorii către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului se specifică faptul că documentul oferă un instrument de lucru prin intermediul căruia statul şi instituţiile sale specifice sunt chemate să răspundă eficient nevoii de apărare a ţării, a intereselor, valorilor şi obiectivelor naţionale de securitate.
„Vă informez, pe aceasta cale, de disponibilitatea mea de a fi receptiv la recomandările membrilor Parlamentului cu ocazia dezbaterii şi aprobării Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării”, a precizat Traian Băsescu.
Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, azi, ca termenul pentru redactarea raportului privind Strategia Naţională de Apărare a Ţării să fie 1 septembrie, Parlamentul urmând să dezbată documentul în sesiunea din toamnă.
„Preşedintele Traian Băsescu a transmis către Camera Deputaţilor şi Senat Strategia de Apărare aŢării. (…) Birourile reunite au stabilit ca termenul pentru raport din partea comisiilor de specialitate să fie 1 septembrie 2010, urmând ca cele două Camere să discute strategia în sesiunea care începe la 1 septembrie 2010”, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, Dumitru Pardău.
CSAT a decis, marţi, să înainteze Parlamentului, spre aprobare, Strategia de Apărare a Ţării, propusă de şeful statului, Traian Băsescu declarându-se dispus să fie receptiv la recomandările membrilor Parlamentului cu ocazia dezbaterilor din forul Legislativ.
Preşedinţia a informat, printr-un comunicat, că membrii CSAT au analizat Strategia de Apărare a Ţării, propusă de preşedinte.
„În urma dezbaterilor din cadrul şedinţei, a fost luată decizia de înaintare a documentului către Parlamentul României spre aprobare, în temeiul art. 65, alin. (2), lit f), din Constituţia României, şi al prevederilor Legii nr. 473/2004 privind planificarea apărării. Documentul reprezintă instrumentul de lucru în baza căruia instituţiile din domeniul securităţii naţionale sunt chemate să elaboreze propriile strategii sectoriale ce vor conţine măsurile concrete destinate contracarării şi combaterii riscurilor şi ameninţărilor”, se arată în comunicatul Preşedinţiei remis Mediafax după şedinţa CSAT de ieri.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998