CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE Dan Diaconescu nu se inscrie, dar va colabora politic cu UNPR

0 comentarii / 1979 vizualizări / 7 mai 2011

Bombă politică: realizatorul TV Dan Diaconescu și-ar putea anunța azi înscrierea în UNPR, după ce a negociat acest lucru în ultimele zile, cu liderii formațiunii lui Gabriel Oprea, potrivit unor surse bine informate de la vîrf.

Diaconescu e așteptat să participe azi la Comitetul Executiv Național al UNPR, care are loc la Palatul Parlamentului și marchează prima aniversare a partidului, înființat în urmă cu un an. Deocamdată, deși a garantat prezența, bossul OTV nu a dat un răspuns ferm uneperiștilor, astfel că surpriza încă plutește. O altă achiziție de marcă ce ar putea fi anunțată azi este cea a scriitorului Dinu Săraru, un veritabil etalon al intelectualității pesediste din ultimii 20 de ani. Dacă Diaconescu acceptă intrarea în UNPR a sa și a grupului care a eșuat în tentativa de înființare a unui partid propriu, scena politică ar putea fi martora unor schimbări importante, în condițiile în care UNPR ar face, probabil, un salt în sondaje de minim 10-12 procente, cel mai probabil în dauna PSD. Vom reveni. (Bogdan Tiberiu Iacob)

UPDATE După ce i-a ținut în suspans pînă în ultima clipă pe mai-marii UNPR, Diaconescu i-a anunțat, înaintea ședinței de Comitet Executiv, la care a participat personal, că este interesat doar de o colaborare politică, fără fuziune, cel puțin în acest moment. Surse din partid afirmă că Diaconescu nu a făcut pasul cel mare pentru că funcția de vicepreședinte care i-ar fi fost oferită i s-a părut complet nesatisfăcătoare, în condițiile în care ipoteticul său partid are de 7-8 ori mai multe procente în sondaje decît UNPR, iar pe de altă parte, lansarea în politica de vîrf l-ar scoate pe realizatorul OTV din pîine, conform prevederilor CNA, motiv pentru care, deocamdată, acesta mai reflectează asupra ofertei lui Gabriel Oprea.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998