CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE: De ce nu a realizat TVR interviu cu presedintele Siriei

0 comentarii / 1569 vizualizări / 17 noiembrie 2010

O situație neobișnuită înregistrată la recenta vizită în România a președintelui Siriei, Bashar al-Assad: deși se întîmplă foarte rar, de 6 ani încoace, ca un șef de stat să viziteze România, televiziunea română nu a găsit de cuviință să facă un interviu cu înaltul oaspete, în ciuda faptului că acesta a oferit oportunități de acest tip pe parcursul șederii la noi.

Așa se face că televiziunea care a difuzat un asemenea interviu nu a fost postul public, ci B1TV, alte interviuri similare fiind obținute de presa scrisă. Motiv pentru care ne punem întrebarea ce prorități editoriale o avea TVR, atunci cînd nu are misiunea de a-l face praf, spre exemplu, pe defunctul Adrian Păunescu, exact cînd acesta este onorat, la înmormîntare, de mii de români?

UPDATE La cîteva zile după ce am postat acest material pe site, a venit și răspunsul la întrebarea din titlu. Mai precis, surse din televiziune afirmă că TVR a făcut, și ea, demersuri pentru un interviu cu președintele sirian, numai că partea siriană a cerut ca acesta să fie realizat de un jurnalist de mare prestigiu și l-a indicat în acest sens pe Ion Cristoiu. Moment în care, spun sursele noastre, s-a rupt filmul, în sensul că Rodica Culcer a declarat, sec, că, decît să îl bage pe Cristoiu pe post, mai bine renunță complet la interviu. Ce a urmat, se știe: Cristoiu a realizat, pînă la urmă, interviul dar de difuzat a făcut-o B1TV și nu postul național de televiziune, pentru care abonații plătesc ca să vadă un program dictat de hachițele Rodicăi Culcer.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998