CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE De ce protestează inutil Ponta si Crin fata de mentinerea lui Culcer la TVR

0 comentarii / 1541 vizualizări / 9 decembrie 2011

Liderii USL, Ponta și Antonescu, au protestat ieri, printr-un comunicat comun, față de menținerea Rodicăi Culcer la șefia știrilor TVR mult după atingerea vîrstei de pensionare. Un protest inutil, dat fiind că ziarista preferată a președintelui se pregătește pentru un nou mandat.

”USL protestează vehement față de decizia de menținere a doamnei Rodica Culcer la conducerea știrilor TVR și solicită implicarea Consiliului de Administrație al postului public de televiziune, a Comisiilor de Cultură din Parlament si a opiniei publice pentru a pune capăt acestei situații imorale care are consecințe grave asupra credibilității televiziunii publice(…)
Menținerea abuzivă doamnei Culcer în calitate de salariat la stat o transformă în pensionar de lux, TVR sfidând astfel, cu sprijinul actualei puterii, milioane de pensionari, plătitori onești ai taxei tv și telespectatori fideli care nu au posibilitatea de a cumula pensia mică și înghețată cu un salariu pentru că în România lui Băsescu și Boc nu-i mai angajează nimeni” se arată în protestul USL.

Ceea ce nu știu, probabil, Ponta și Antonescu e că Rodica Culcer se pregătește să își depună dosarul, luni, pentru participarea la concursul pentru postul eliberat tot de ea. Acțiunea reinvestirii prin concurs a Rodicăi Culcer la șefia știrilor e pregătită cu grijă de mai multe săptămîni, prin elaborarea unor cerințe obligatorii de participare, care sunt croite exact după CV-ul ziaristei și exclud, practic, orice concurență. Probabil acesta e și motivul pentru care nu s-a înscris niciun alt competitor. La bursa zvonurilor, se aude că președintele Alexandru Lăzescu nu ar fi încîntat de manevra Culcer și ar fi amenințat că, dacă se prezintă la concurs, el e gata să trîntească toți participanții (dacă or mai apărea și alții!!), numai să nu iasă ea cîștigătoare. Cum Lăzescu nu e, totuși, nici el de capul lui, Culcer are 99% șanse să rămînă mult și bine pe post, renunțînd la pensie.(B.T.I.)

UPDATE Cazul Culcer ajunge la Comisia Europeana

Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din Parlamentul European, cere Comisiei Europene (CE) să se pronunțe public față de ”sfidarea crasă” a pensionarilor onești din România și încălcarea libertății presei prin decizia de menținere în funcție a directorului de știri de la TVR, Rodica Culcer, în ciuda faptului că aceasta a împlinit deja vârsta legală de pensionare.

Social-democratul consideră că această decizie reprezintă o ”sfidare crasă” la adresa tuturor pensionarilor onești din România, cărora li se interzice prin lege cumulul pensiei cu salariul, în timp ce doamnei Culcer, care este cunoscută pentru partizanatul manifestat fără menajamente față de actuala putere, îi este permis acest lucru. Cătălin Ivan consideră că situația este cu atât mai gravă cu cât Rodica Culcer este plătită în plină criză cu 100 de milioane de lei pe lună din contribuțiile cetățenilor țării.

”Menținerea în funcție a directorului de știri de la postul național din România (TVR), Rodica Culcer, reprezintă o încalcare a legislației interne, dar și a principiilor fundamentale europene privind libertatea presei și pluralismul mass-media. Cum în prezent suntem profund preocupați la nivel european de respectarea dreptului muncii din statele membre, dar și de garantarea libertății presei, consider că acest caz trebuie adus în atenția Comisiei Europene”, își motivează Cătălin Ivan interpelarea adresată Comisiei.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998