CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE – Halucinant: Costoiu, blagoslovit de Iohannis cu o zi inaintea verdictului de mare coruptie

9 comentarii / 9470 vizualizări / 16 martie 2022

Caz uluitor, probabil fără precedent: președintele României a acceptat azi să participe la un eveniment public găzduit de un ”penal” care mîine riscă pînă la 14 ani de închisoare pentru mare corupție. Gafă de imagine, ori mai grav de atît?

Decembrie 2016. Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta nu au fost invitaţi de preşedintele Klaus Iohannis nici la parada militară de 1 Decembrie, nici la recepţia de la Cotroceni, din cauza problemelor penale pe care le aveau cei trei.

„Este vorba despre nişte criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitaţi şi nu pot şi nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii, care au fost luate în calcul, bineînţeles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să deţină o funcţie în stat, dar să şi respecte nişte criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistenţa unor probleme penale”, a explicat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Martie 2022. Preşedintele Klaus Iohannis a participat azi la inaugurarea construcţiei Casei Francofoniei, realizată de Universitatea Politehnică București în incinta campusului său. La eveniment au fost prezenți și ambasadori ai ţărilor francofone, reprezentaţi ai organizaţiilor francofone din ţară, reprezentanţi ai mediului academic, precum şi înalţi demnitari care sprijină iniţiativa Casei Francofoniei în România.
Gazda evenimentului a fost rectorul Politehnicii București, Mihnea Costoiu. Care a stat tot timpul în preajma președintelui, a ținut un discurs înaintea celui al președintelui etc.

Mîine, la Înalta Curte de Casație și Justiție, inculpatul pentru mare corupție Mihnea Costoiu așteaptă verdictul într-un proces în care procurorii cer o pedeapsă severă cu executare, mergînd pînă la 14 ani de închisoare, fapta fiind considerată a fi gravă și făcută cu intenție.
Nu spunem aici că fostul demnitar e vinovat, asta va rămîne la latitudinea judecătorilor să decidă, mîine.

Ne întrebăm însă, legitim, ce mesaj, voit ori ba, au primit azi respectivii judecători, văzîndu-l pe cel pe care mîine ar putea fi în situația să-l condamne sever braț la braț cu însuși președintele țării, cu miniștri și ambasadori străini?

Pînă la pronunțare, cetățeanul Mihnea Costoiu e nevinovat, da.
Nu la fel erau și demnitarii excluși de Iohannis de la Cotroceni acum cîțiva ani?
Cum spuneam, gafă de imagine a președintelui?
Ori mai grav de atît? (Bogdan Tiberiu IACOB)

UPDATE – La cîteva ore după apariția articolului, Administrația Prezidențială a eliminat de pe siteul oficial și de pe Youtube filmul evenimentului de la Politehnică, cu o durată de 28 de minute, înlocuit fiind cu o variantă mult restrînsă, de doar 5 minute, care conține doar discursul lui Klaus Iohannis și în care, evident, nu mai apare nici Mihnea Costoiu, ori amuzanta scenă a schimbării căștii de către consilierul Delia Dinu. Noroc că l-am salvat noi și îl puteți urmări mai sus.

UPDATE 2: La 15 zile după acest articol, Mihnea Costoiu a primit 3 ani cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. stim de socru lu Costoiu…..
  (General Delia pentru voi)

 2. ‘….gafă de imagine a președintelui? Ori mai grav de atît?
  NU E GAFA!
  Este o sustinere evidenta si o atentionare pentru justiie!
  Pun pariu pe sapca Bizonului ca inculpatul va primi, cel mult, inchisoare fara executare?

 3. & Deci, dacă membrii de partid nu plătesc cotizații făcurăți „reguli” să plătească toată populația pentru „influența” oferită de partidele politice, deci să vă luați cât vreți din ceea ce plătesc ăia care dau bani la stat și din ce împrumutați, că faceți politică la partide, ?

 4. Iohannis se mai intalnest doar cu marii corupti din tara, a caror fapte de coruptie il imbogatesc pe Iohannis ,dar si cu raketii din Moldova de peste Prut carora le da cetatenie romana , doar acesti crimianli fac trafic de a rm pro Ucraina.

 5. Și ce dacă? Mult îl pasă ficusului ce cred fraierii care l-au votat…

 6. @ Care ați susținut și mai susțineți partidele politice care au stricat prețurile, PNL și PSD, ?

 7. Intersant ca nimeni nu l a avertizat pe domnul Presedinte al Romaniei despre faptul ca vizita sa sau prezenta sa oficiala alturi de Mihnea Costoiu poate fi un semnal pentru sau contra imaginii cetateanului Mihnea Costoiu in ceea priveste emiteres unei sentinte de catre magistrati.
  Sau consilerii presedintelui sau cei din zona imediat apropiata de actualul nostru presedinte, au alte preocupari de ordin personal, exact ca si in modelul patentat de generalul Koldea la finalui mandatului lui Traian Basescu, si se pregatesc sa puna de o combinatzie in celebra sufragerie a lui Gabriel Oprea, o posibila ipoteza bazata pe trecutul extrem de apropiat sau este numai un scenariu s.f.

 8. Deoarece în presa, pe „goagl” nu a mai apărut nicio știre legata de condamnarea acestui turnător escroc, sigur ju(de)catorii de alba-neagra, în nemărginită lor obedienta, au înțeles mesajul satrapului johannis și au făcut „dreptate”: L-AU ACHITAT! Daca era sa fie condamnat, fiți siguri ca bubuia în toată presa. Asa…au pus batista pe țambal și toata lumea fericita, entuziasmata. Vii aplauze!
  Poate cineva din presa ii întreabă pe „justitiabili” despre verdict, asta asa dacă nu a fost trecut la TOP SECRET.

 9. Corectura! In loc de „… nicio știre legata de condamnarea…”, nicio știre legata de sentința data în cazul acestui turnător escroc…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998