CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

UPDATE – Haos si abuzuri in TVR: sefa interimara a chemat bolnavii de cancer din telemunca

2 comentarii / 2876 vizualizări / 30 septembrie 2021

Situație explozivă în TVR, instituție condusă interimar de luni de zile prin modificări succesive ale legislației: angajați cu vechime denunță abuzuri și măsuri haotice luate de directorul general Ramona Săseanu, inclusiv decizia stupefiantă de a chema din telemuncă zeci de angajați bolnavi de cancer.

Într-o avertizarea publică transmisă de producătorul TVR Răzvan Butaru Parlamentului României și difuzată de sindicatul jurnaliștilor MediaSind se arată, astfel:

”TVR se află într-o situație tristă, rodul unei scamatorii grotești. Prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului actualului director general interimar nu face decât să întârzie intrarea în normalitate a televiziunii publice.
De cinci luni de zile TVR are în vârf impostura. Actualul Director General Interimar, Ramona Săseanu, un reporter fără nici un fel de calități manageriale (o demonstrează faptele și deciziile luate în cele cinci luni de mandat), care întreabă revoltat Comitetul Director al TVR ce caută directorul de imagine, sau producătorul emisiunii pe teren, în deplasare, se joacă cu cea mai mare televiziune din România, punând-o în situația jenantă de a începe noua grilă de toamnă, la 4 octombrie cu reluări la TVR1, principalul canal al televiziunii publice. Acest lucru este inadmisibil pe bani publici” afirmă Butaru.

TVR – bombă Covid 19

”O altă problemă gravă cu care se confruntă televiziunea publică sunt cazurile de covid în instituție. Situația este ținută secretă, nu există, până în prezent nici un plan pentru preîntâmpinarea apariției focarelor de covid in TVR. Aflăm pe holuri că în anumite locații din televiziune au fost depistate cazuri de covid. Nu se fac testări printre angajații care nu au intrat în regim de telemuncă, nici invitaților la emisiuni. Spre exemplu, la știri, colegii noștri se confruntă cu un deficit de corp redacțional, astfel că, dacă ar apărea un focar de infecție în departament, practic am fi în situația de a risca blocarea activității.
Nu mai vorbesc că până de curând au fost chemați din telemuncă colegi care puteau să își desfășoare activitatea de acasă și care au diferite suferințe medicale grave, ca de exemplu boli oncologice. Avem 52 de colegi cu boli oncologice care au fost obligați să iasă din telemuncă, printr-o decizie a directorului general interimar, încălcându-se prevederile legii 55/2020, art. 17.
„Pe durata stării de alertă, angajatorii dispun munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, acolo unde specificul activității permite, cu respectarea prevederilor Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă.” mai spune producătorul TV. (B.T.I.)

UPDATE: TVR respinge acuzațiile lui Butaru

”Acuzațiile formulate de MediaSind induc în eroare, vehiculând o serie de informații false sau scoase din context. Salariații cu probleme grave NU au fost chemați să lucreze la birou, măsurile de protecție în vederea diminuării riscurilor de îmbolnăvire şi răspândire a epidemiei de coronavirus sunt implementate la nivelul SRTv încă de la debutul pandemiei, numărul îmbolnăvirilor este raportat săptămânal pe site-ul intern, în baza rapoartelor zilnice primite de conducerea TVR, iar persoanele care prezintă simptome sunt testate la cabinetul medical al instituției(…)
Televiziunea publică respinge orice acuzație în legătură cu nerespectarea drepturilor salariaților, inclusiv cele referitoare la măsurile de protecție în vederea diminuării riscurilor de îmbolnăvire şi răspândire a epidemiei de coronavirus. Astfel de mesaje, precum cele comunicate de MediaSind, aduc grave prejudicii de imagine Televiziunii Române şi creează confuzie în spaţiul public” se arată într-un comunicat al TVR transmis azi presei.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Exista un Dumnezeu, iar aceasta forma de viata, o javra fara suflet o sa plătească… De ce a trebuit sa cheme oamenii din telemunca atâta timp cât s a muncit f bine de acasă? Cât de ordinara, și ce minte încuiată sa ai încât sa faci asa?

  2. Aceasta făptură fără suflet, care se da virgina și cu suflet mare, doar după ce se arunca oamenii de la etaj, nu a făcut decât sa și atragă din prima zi scârba angajaților, prin acea decizie de om imbecil în care a chemat toți oamenii la munca de acasă, în condițiile în care de acasă se muncea și mai mult și mai bine!!! Iar celor bolnavi de cancer le a spus ca dacă nu pot veni la serviciu sau nu vor, sa își dea demisia! Huo, javro! Ești un vierme, ca OM nu te pot numi….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998