CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE: Hayssam se incapatineaza sa nu apara. Si o posibila explicatie

0 comentarii / 1444 vizualizări / 23 iulie 2013

Bomba a explodat în această dimineață: așteptat să compară în fața tribunalului București pentru judecarea unui dosar mai vechi, Hayssam continuă să fie dispărut, din punctul de vedere al justiției.

Omar Hayssam – aflat din 19 iulie în custodia Poliţiei Române, potrivit autorităţilor – urma să fie adus la Tribunalul Bucureşti (TB), pentru judecarea unui dosar al său în care procurorii DIICOT îl acuză de înşelăciune şi delapidare. Stupoare, însă: Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) şi Poliţia Capitalei au comunicat Tribunalului Bucureşti că Omar Hayssam nu este în unităţile lor, în condițile în care comunicatul de vineri dimineața al Președinției susținea că acesta a fost predat Poliției. În consecință, procesul a primit un nou termen, pe 31 iulie. E vina judecătorilor, e vina altora, nu e clar, încă.

Mai mult, postul România TV, apropiat de premierul Ponta, a difuzat informația că Hayssam ar fi fost adus în țară cu 4 zile mai devreme decît s-a lăsat să se înțeleagă oficial.
Să zicem că ar fi firesc, pînă la un punct, ca, după sosire, Hayssam să fie dat pe mîna serviciilor secrete pentru a fi descusut în anumite chestiuni, așa numitul debriefing, dar 8 zile sunt mai mult decît suficiente pentru așa ceva.

Asta, dacă nu cumva la mijloc există o mică problemă.

Aceea ca Hayssam să fi sosit în țară, așa cum am mai opinat, nu din voința părții române, ci strict a unor structuri externe. Iar acum, el nu poate fi convins de anchetatorii săi ca, odată slobozit în fața publicului să nu declare ”ce nu trebuie”.
Ceea ce justifică de ce suspansul se prelungește, iar românii nu au văzut din sirian, pînă acum, nici măcar o bucățică infimă. (B.T.I.)

UPDATE Un comunicat al Poliției, pe care îl reproducem mai jos, explică oficial unde se află Hayssam în acest moment, dar nu lămurește de ce nu a informat despre asta și instanța de judecată, ceea ce menține semnele de întrebare:

”Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române este împuternicit să facă următoarele precizări:

În cursul acestei zile, condamnatul Omar Hayssam a fost transferat dintr-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române într-o unitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Reamintim faptul că, acesta s-a aflat, din data de 19 iulie a.c., în custodia Poliţiei Române, fiind introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv pe baza celor trei mandate de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său. Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru bancrută frauduloasă în iunie 2010, la 20 de ani închisoare pentru acte de terorism în octombrie 2012 şi la 16 ani închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni în noiembrie 2012”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998