CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE: Liberalii, bagati in corzi de Valer Marian

0 comentarii / 1546 vizualizări / 16 iulie 2013

Conducerea PNL s-a trezit pe cap în această dimineață cu o belea neașteptată, care pune sub semnul întrebării ceea ce părea ca și bătut în cuie, adică nominalizarea lui Ovidiu Silaghi la șefia ministerului Transporturilor. E vorba de audierea la DNA a senatorului ex-USL Valer Marian, care anunță necazuri pentru PNL și PSD.

Reamintim că, zilele trecute, senatorul de Satu Mare Valer Marian, fost procuror, a trimis DNA un autodenunț în care relatează cu lux de amănunte modul în care lideri ai PNL și PSD au pus la cale frauda de la referendumul de suspendare a președintelui, anul trecut. El a mai declarat presei că există și anumite înregistrări audio-video care urmează să iasă la iveală, în sprijinul afirmațiilor sale. În documentul trimis DNA de către senator apar nume de politicieni importanți, precum Liviu Dragnea, Radu Stroe, Govor Mircea Vasile, Coica Dorel Costel, Mang Ioan, Căprar Dorel, Bojin Titu etc care ar fi luat parte, alături de denunțător însuși, la întrevederi de taină la care s-au pus la cale modalități concrete de fraudă.

La prînz, PNL își programase o ședință a conducerii care urma să îl desemneze pe Ovidiu Silaghi – cunoscut și ca om de casă al Adinei Vălean, soția liderului PNL – drept succesor al lui Relu Fenechiu, numai că ceva le-a stricat în bună măsură liberalilor socoteala.

Mai precis, dimineață, senatorul Valer Marian a fost convocat la DNA, cu o promptitudine suspectă, pentru a-și susține și prin viu grai acuzațiile.

Pentru liderii USL, demersul DNA dă semnalul clar că autodenunțul lui Valer Marian va fi luat în serios în cel mai înalt grad.

De aici, motive severe de îngrijorare la ședința PNL.

Motivul? Între numele denunțate de Marian se numără și cel al lui Ovidiu Silaghi, și nu oricum, ci într-o postură extrem de gravă, aceea de finanțator la negru, din bugetul statului, a fraudei de la referendum, la acea vreme liberalul fiind ministru al Transporturilor.

”Numitul Govor Mircea Vasile a afirmat ca au pus la bataie pentru referendum suma de 200.000 lei (doua miliarde de lei vechi), care a fost primita la negru de la SC Tehnic Asist SRL Botosani (firma favorizata si abonata la contracte de asfaltare cu Consiliul Judetean), careia i s-ar fi promis in schimb atribuirea de lucrari de catre Ministerul Transporturilor condus de Silaghi”, susține Valer Marian. Mai mult, el afirmă că „in perioada respectiva secretarul general Liviu Dragnea a discutat cu numitii Silaghi Ovidiu, Stef Mihai Adrian si Govor Mircea Vasile sa fie transferata, prin hotarare de Guvern, suma de 54 milioane de euro alocata pentru reabilitarea Aeroportului Baia Mare, pentru reabilitarea Aeroportului Satu Mare, urmand ca lucrarile aferente sa fie atribuite unor firme clientelare”.

Ce riscă PNL, în noile condiții generate de audierea lui Valer Marian la DNA?
Simplu: riscă desemnarea unui succesor al condamnatului Fenechiu care, la o zi sau două după validare să fie chemat la rîndul său la DNA pentru a da cu subsemnatul sau și mai rău de atît.

La seria de anchetări și condamnări răsunătoare, în ultima vreme, din rîndurile PNL, ar fi o catastrofă de imagine să se adauge încă una.

Nici nu e de mirare că ședința PNL s-a amînat cu mai bine de o oră, după vestea audierii lui Valer Marian, ce mai probabil pentru a se demara consultări urgente cu liderul Crin Antonescu, aflat în vacanță, din informațiile noastre, în SUA.

Marea întrebare: va risca partidul Brătienilor, pînă la finele ședinței, să se facă de rîs complet sau va găsi puterea, în al 12-lea ceas, să evite un nou caz Fenechiu? (Bogdan Tiberiu Iacob)

UPDATE: După o ședință de cîteva ore, liberalii l-au votat pe Silaghi pentru Transporturi. Și un mister: mult înaintea votului, premierul Ponta a anunțat public că s-a întîlnit cu Traian Băsescu și au discutat numirea lui Silaghi în locul lui Fenechiu. De ce a ținut premierul morțiș să discute acest subiect mai înainte ca el să devină realitate și, mai ales, de ce a ținut să împărtășească public asta? Urmează, oare, surprize la validare din partea Cotrocenilor? Vom vedea…

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998