CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE – Liderul PNL isi complica situatia: Orban cere demiterea consilierilor ”privati” ai lui Citu

1 comentariu / 2689 vizualizări / 20 iulie 2021

Liderul PNL, Ludovic Orban, își complică situația, solicitînd, azi, demiterea consilierilor premierului Florin Cîțu deconspirați ca lucrînd în folosul personal al acestuia pe banii contribuabililor. Spunem că Orban riscă mult prin respectiva manevră, pentru că nu e clar ce va face dacă e ignorat de premier.

Reamintim, un document care poartă antetul Guvernului, scurs în presă, dezvăluia zilele trecute strategia de comunicare a lui Florin Cîțu în lupta cu Ludovic Orban. Documentul conține strategia de comunicare pentru Mass-Media, Social Media și mesajul pe care trebuie să-l transmită echipa lui Florin Cîțu către targetul său și a fost elaborat de doi consilieri de la guvern.

Întrebat, azi, în județul Prahova, despre documentul apărut în spațiul public, din care reiese că premierul Cîțu implică miniștrii în campania internă din PNL, Orban a răspuns, conform Mediafax: „dacă este adevărat acel document, cine l-a elaborat și mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcționari sau demnitari plătiți din bani publici, în campania internă împotriva președintelui Partidului Național Liberal, trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”.

O poziție corectă, dar problematică.

M-am numărat recent printre jurnaliștii care au considerat obligatorie supunerea de către Orban la votul Biroului Politic al PNL retragerea sprijinului politic al premierului după demiterea ministrului Finanțelor, cu încălcarea statutului și a protocolului coaliției. Și am considerat că absența acestui gest – chiar dacă Biroul ar fi votat împotrivă – ar denota multă slăbiciune din partea lui Orban, ca lider al PNL interesat de un nou mandat.

Ludovic Orban nu a avut curajul necesar, iar Cîțu a cîștigat puncte importante în planul imaginii.
Cîteva zile mai tîrziu, se conturează o situație încă mai riscantă pentru Orban: cum va reacționa el dacă premierul – așa cum credem că se va întîmpla – va ignora cu grație solicitarea șefului său pe linie de partid?
Foarte probabil, își va șterge noua flegmă de pe obraz, în așteptarea următoarei. (B.T.I.)

 

UPDATE – Florin Cîțu: ”Domnul Orban să vină cu dovada că documentul e real!”. QED!

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Dar DNA-ul face nani? Dragnea a fost bagat la racoare pentru doua femei angajate undeva, care cica lucrau la partid. Acum ca tot guvernul lucreaza pentru matu pe banii statului , nu este un motiv de ancheta? Nu este pentru ca in colonie se ancheteaza doar PeeeSeeeDeee.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998