CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE: Melescanu confirma ca ar putea pleca la C.C.

0 comentarii / 1644 vizualizări / 5 martie 2010

Pe lîngă numeroasele plecări din PNL, din ultima perioadă, liberalii vorbesc tot mai insistent de încă una, destul de grea: e vorba de vicepreședintele Teodor Meleșcanu.

Acesta nu va îngroșa, însă, din informațiile Inpolitics, tabăra independenților, ci va ieși din politică în favoarea unui post mai mult decît onorant, acela de judecător la Curtea Constituțională. Fostul lider al ApR, jurist de formație, ar urma să fie desemnat de Senat pentru postul de judecător în locul lui Nicolae Cochinescu, al cărui mandat de nouă ani expiră în luna iunie, alături de cel al președintelui Curții, Ioan Vida, numit de către Camera Deputaților. Cum se știe, cei nouă judecători ai Curții sunt numiți de către Senat, Cameră și Președinție, în proporții egale, de cîte trei, fie pentru un mandat de nouă ani, fie pentru a lua locul, pentru restul de mandat, al unui judecător demisionar sau decedat. Meleșcanu ar urma să fie susținut și de către PDL, care are interesul să slăbească, sub orice formă, conducerea PNL. De menționat că, în acest moment, vicepreședintele PNL, un apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu, nu figurează pe lista de candidați a lui Crin Antonescu, la o funcție în partid, pentru congresul din week-end. (Bogdan Tiberiu Iacob)

UPDATE: Melescanu confirma ca ar putea pleca la C.C.

Vicepreşedintele Senatului Teodor Meleşcanu (PNL) a confirmat, azi, pentru Mediafax, informația dată ieri, în exclusivitate, de Inpolitics, anume că este interesat, în principiu, de un mandat de judecător la Curte, menţionând că este prematură discuţia privind condiţiile în care va pleca şi precizând că nu intenţionează să treacă la independenţi. „Nu am ascuns niciodată că la experienţa pe care o am şi la pregătirea pe care o am, posibilitatea unei activităţi la Curtea Constituţională m-ar interesa. Dar cum şi în ce condiţii, asta e prematur să vorbim acum. Dar da, pot să confirm că mă interesează în principiu un mandat de judecător la Curte”, a susţinut Teodor Meleşcanu.

P.S: Felicitări Mediafax pentru felul cum a aflat ”pe surse”, azi, ce a dat Inpolitics, tot pe surse, dar ieri. În acest ritm al ”împrumutului” de știri, probabil ziarele de mîine vor da știrea tot ”pe surse” proprii…

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998