CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE Moscova – preocupare suspecta legata de cazul Hayssam

0 comentarii / 1530 vizualizări / 24 iulie 2013

Oficiosul Kremlinului, postul de radio ”Vocea Rusiei”, e tot mai interesat de cazul Omar Hayssam: astăzi, aruncă pe piață o veritabilă bombă, care dă peste cap, în aparență, scenariile oficiale de la București, și anunță, totodată, că în zilele următoare va acorda o și mai mare importanță subiectului, într-o serie de materiale, rod al unor anchete proprii.

”Hayssam a devenit un joker-ul în jocul politic de la Bucureşti, iar ceea ce ştie ”teroristul” poate deveni un fel de „opţiune nucleară” în contextul conflictelor dintre cei doi ”coabitanţi” care conduc România” scriu analiștii postului, adăugînd: ”Pentru a înţelege cui îi aparţine avantajul în acest joc este imperativ de aflat dacă Hayssam a fost adus în România de o structură controlată de Băsescu sau de o structură controlată de Ponta. În acelaşi timp, ipoteza care susţine că Băsescu ar fi interesat de aducerea lui Hayssam, adică a omului care-i poate distruge cariera politică printr-o singură declaraţie referitoare la identitatea „profesorului” care a ordonat o serie de operaţiuni în 2005, pare a fi improbabilă”.

Pentru a obţine o informare clară asupra situaţiei, ”Vocea Rusiei” a luat legătura cu generalul Hasan Hasan din cadrul forţelor armate siriene, iar acesta a dezmințit că ar fi avut loc vreo predare a teroristului: ”Dacă o asemenea predare ar fi avut loc, am fi ştiut despre acest lucru. În cazul teroristului român nu am o asemenea informaţie”.
Încă și mai spectaculoasă e altă informație obținută de ruși de la directorul agenţiei de presă SANA (agenţia de stat a Siriei), Ahmed Daua: „Siria nu are nicio legătură cu persoana şi soarta acestui terorist. Din informaţiile pe care le am, el era ţinut la o închisoare din Irak şi de acolo a fost transferat în România.”

Această informație contrazice flagrant atît dezvăluirea privind aducerea lui Hayssam din Siria, făcută de premierul Ponta, cît și varianta operațiunii neautorizate, a președintelui Băsescu. Oricît de bravi ar fi agenții secreți români, nici curcile nu ar crede că au descins într-o pușcărie irakiană pentru a-l extrage ilegal pe sirian.

În final, ”Vocea Rusiei” anunță că ”datele problemei se complică” și că preconizează, în zilele următoare, să analizeze posibilele scenarii legate de trecut şi viitorul lui Omar Haysam.
Un interes, cum spuneam, oarecum suspect din partea postului moscovit, în măsură să alimenteze anumite speculații din ultimele zile privind interesele rusești în cazul Hayssam. (Bogdan Tiberiu Iacob)

UPDATE: Să sperăm, pentru farmecul poveștii, că generalul Hassan Hassan invocat de ”Vocea Rusiei” nu e una și aceeași persoană cu generalul de brigadă Hassan Hassan, comandat al trupelor lui al-Assad în zona Khan Honey, lîngă Aleppo, ucis acum patru zile într-o ambuscadă, de către rebelii sirieni, în timp ce se deplasa cu un vehicul militar.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998