CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE Razboi in toata regula la evacuarea lui Vadim

0 comentarii / 2285 vizualizări / 3 ianuarie 2011

Uitat-a că-i născut să fie
Păstor de oi şi slugă mie?
De barbă însă am să-l scot
Din vizunie.
Ce câini îl apără? Socot
Să-l spânzur eu cu câini cu tot!

Cuvintele de mai sus au fost rostite, în viziunea marelui Coșbuc, de regele ungar Carol Robert la adresa lui Basarab Voievod, înaintea bătăliei de la Posada, acum cîteva secole.

Se pare că ele sunt aplicabile, însă, și tandemului Traian Băsescu – Vadim Tudor, pentru că marți dimineață, liderul PRM va fi evacuat – o răzbunare politică a regimului Băsescu, după cum susține acesta – din sediu într-un mod original, fără precedent: cu tot cu maidanezii de care are grijă.

Astfel, marți dimineață, sediul central al PRM, situat în Str. Emile Zola, nr. 2, va fi evacuat forțat de către executori judecătorești și poliție, dar și de o echipă de angajați ai Administraţiei pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, care se vor ocupa de cei cca.30 de cîini metiși pe care liderul PRM îi deține, în spații special amenajate, în curtea clădirii amintite. Informația că hingherii vor fi parte activă a evacuării lui Vadim a fost confirmată pentru purătorul de cuvînt al PRM, Marius Marinescu, de către directorul administrației, Robert Lorentz.
Se anunță un scandal de proporții, pentru că Vadim Tudor a decis să revină urgent la București, din concediul de la Bran, în noaptea de luni spre marți, pentru a fi de față în momentul descinderii mascaților, europarlamentarul fiind ferm hotărît să nu se predea fără luptă. De altfel, PRM a atras deja atenția, într-un comunicat de presă, că evacuarea este ilegală, pentru că imobilul este folosit nu doar de PRM, ci și de Fundația România Mare și Editura Speranța, care nu au fost somate să evacueze clădirea, tot aici fiind și biroul de europarlamentar al lui Vadim. În plus, peremiștii susțin că nu există un ordin prezidențial, iar somația a fost atacată în instanță de PRM. (B.T.Iacob)

UPDATE Evacuarea sediului în care funcţionează PRM a început, azi dimineaţă, în prezenţa executorului judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc, la acţiune participând şi poliţişti care încearcă să-i scoată din imobil pe membrii partidului, dar şi pe ziarişti.

Executorul judecătoresc a sosit, azi dimineaţă, însoţit de poliţişti la imobilul din strada Emile Zola 2, unde erau prezenţi aproximativ 20 de membri PRM, în frunte cu Corneliu Vadim Tudor, Marius Marinescu şi Codrin Ştefănescu.

Şomăldoc le-a cerut celor prezenţi să părăsească sediul. În replică, Vadim Tudor i-a cerut acesteia să nu antreneze poliţia şi jandarmeria într-o „acţiune ilegală”. El a ameninţat-o că o va da în judecată. Atât Vadim Tudor, cât şi avocatul PRM au susţinut că nu există o hotărâre judecătorească definitivă în baza căreia executorul să poată face evacuarea.

Liderul PRM i-a adresat chiar injurii executorului judecătoresc.

În cele din urmă, Paula Daniela Şomăldoc le-a cerut poliţiştilor să fie legitimaţi toţi ziariştii şi să fie scoşi din sală, ceea ce a determinat protestul liderului PRM.

„Sunt demnitar european, arestaţi-mă pe mine!”, a spus liderul PRM.

Vadim Tudor a precizat că în imobil funcţionează alte două entităţi care nu sunt vizate de evacuare, respectiv ziarul „Tricolorul” şi biroul său de europarlamentar. El a menţionat că există trei procese pe rol şi nicio hotărâre judecătorească definitivă.

La ora transmiterii acestei ştiri, acţiunea de evacuare este în curs de desfăşurare, executorul judecătoresc şi reprezentanţii PRM discutând în contradictoriu pe tema legalităţii demersului.

Executorul judecătoresc Lucian Ezer, împreună cu avocatul Marin Petre, care îl reprezintă pe Nicolae Caranfil, cel care a revendicat imobilul, s-au prezentat, pe 26 noiembrie 2010, la sediul PRM, însoţiţi de poliţişti, pentru a pune în aplicare acţiunea de evacuare a PRM din sediul din strada Emile Zola.

Discuţiile cu liderul PRM au fost purtate în biroul acestuia, timp în care Vadim Tudor a strigat de mai multe ori că i se violează biroul şi i-a calificat pe Ezer şi pe Marin Petre drept mafioţi.

Evacuarea PRM din sediul din strada Emile Zola a fost amânată, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, executorul judecătoresc şi avocatul celui care revendică imobilul încheind, conform Mediafax, un proces-verbal în acest sens.

PRM anunţa că va depune plângeri penale împotriva executorului judecătoresc Lucian Ezer, a şefului Secţiei 1 Poliţie şi a avocatului Marin Petre, pentru încercarea de a evacua partidul.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998