CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE Romanii risca sa vada iar mondialele de fotbal cu antena de bulgari

0 comentarii / 1256 vizualizări / 11 ianuarie 2012

Consiliul de Administrație al TVR a fost pus azi în fața unei decizii de o dificultate extremă, care va trebui luată în maxim 48 de ore și de care depinde dreptul românilor de a vedea următoarele două campionate mondiale de fotbal după cel din Brazilia, din 2014.

Concret, departamentul de Sport al TVR, condus de Rodica Culcer, a remis acum cîteva ore membrilor CA o solicitare pentru ca aceștia să aprobe în regim de urgență, data limită fiind 13 ianuarie a.c., participarea TVR la licitația care urmează să fie organizată în perioada următoare pentru achiziția drepturilor de televizare a partidelor din campionatele mondiale de fotbal din Rusia-2018, și Qatar-2022.
Dacă membrii CA își dau acordul, TVR va fi reprezentată la licitația internațională de către organismul european EBU (European Broadcasting Union), care reunește majoritatea televiziunilor publice, licitație la care vor participa și cele mai mari organizații de drepturi sportive din lume.

Avantajul participării prin intermediul EBU este acela că TVR ar putea obține, astfel, un preț mult mai bun pentru meciurile respective, decît dacă acestea ar fi achiziționate prin sublicențierea de la alte televiziuni.

Problema majoră apare în ceea ce privește sumele în avans pe care TVR ar trebui să le achite imediat după derularea licitației, respectiv 10% din valoarea totală a contractelor, adică cîteva milioane de euro.
O sumă ridicol de mică în comparație cu importanța pachetelor de meciuri, dar uriașă, practic insurmontabilă, pentru o televiziune care are, după ultimele informații care se vehiculează, majoritatea conturilor blocate și o datorie istorică de peste 100 de milioane de euro.
Ceea ce este cu adevărat straniu e faptul că, deși de această licitație se știe de multă vreme, departamentul Rodicăi Culcer livrează solicitarea de aprobare către membrii CA cu doar 48 de ore înaintea expirării termenului-limită.
Un gest care ridică întrebarea dacă nu cumva conducerea executivă a TVR vrea să rateze intenționat participarea la licitație, știind că nu are nicio șansă să facă rost în următoarele 2-3 luni de banii necesari achitării avansului, pasînd, însă, răspunderea către membrii consiliului. (Bogdan Tiberiu Iacob)

UPDATE Potrivit Rodicăi Culcer, într-o declarație pentru Mediafax, membrii consiliului au aprobat în ultima clipă, în majoritate, participarea TVR la licitația pentru campionatele mondiale, în limita sumei de cca.12 milioane euro per campionat. De acum, singura problemă mai rămîne găsirea banilor care vor trebui achitați în proporție de 10% după derularea licitației, în condițiile în care TVR se confruntă cu fenomenul conturilor blocate.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998