CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Upercut politic in barbiile PSD si UDMR: ”Parlamentul” din afara granitelor

10 comentarii / 2752 vizualizări / 2 mai 2022

Conform unei propuneri legislative înainte în aceste zile în Parlament, România ar putea ajunge să aibă o veritabilă cameră legislativă în afara granițelor, prin alocarea unui număr de 120 de fotolii parlamentare circumscripției din diaspora. În prezent, numărul total al parlamentarilor este de 465, ceea ce ar însemna ca cca. un sfert din viitorul parlament să reprezinte diaspora.

Proiectul de lege este inițiat de președintele AUR, George Simion, secondat de senatorul Claudiu Tîrziu și susținut de toți parlamentarii partidului, iar el propune punerea în acord a numărului de mandate de deputați și senatori din circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării cu norma legală de reprezentare, în condițiile în care România are una dintre cele mai ridicate rate de plecare din țară din Europa și din lume.

Potrivit art. 5 al Legii nr. 208/2015, amintește proiectul, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaților este de un deputat la 73.000 de locuitori, iar pentru alegerea Senatului este de un senator la 168.000 de locuitori.

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat, în luna martie 2022, la solicitarea inițiatorilor, faptul că, din datele statistice comunicate de către misiunile și oficiile consulare ale României în străinătate, numărul cetățenilor români rezidenți pe teritoriul altor state membre UE este de 5.126.293 de persoane. MAE face precizarea că acesta este numărul cetățenilor români pentru care s-au comunicat informații de către țările de reședință, existând multe state care nu au comunicat astfel de informații, în principal din cauza faptului că nu au o astfel de evidență, precum și a faptului că există și cetățeni români care nu au obligația de înregistrare în statul de reședință.

”În aceste condiții se constată că în afara țării se află mai mult de 5.126.293 de cetățeni români rezidenți în diferite state ale lumii. De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne a comunicat, în luna aprilie 2022, tot la solicitarea inițiatorilor, că la data de 21.03.2022 numărul cetățenilor români cu domiciliul în străinătate, posesori de pașapoarte CRDS (toate statele) era de 908.454 de persoane.

Cumulînd aceste date oficiale, constatăm existența în afara granițelor țării a unui număr de cel puțin 6.034.747 de cetățeni români” se arată în proiect.

Având în vedere datele comunicate de autoritățile competente, AUR a calculat care ar trebui să fie numărul corect de mandate care să fie atribuite circumscripției 43, care reprezintă diaspora: nici mai mult, nici mai puțin decît 83 de deputați și 37 de senatori. În prezent, diaspora e reprezentată de numai 2 senatori și 4 deputați.

”Demersul de revizuire a legislației electorale trebuie să fie o prioritate a Parlamentului pentru corectarea unor inadvertențe de natura celor vizate prin prezentul proiect legislativ, care afectează direct calitatea reprezentării în Parlamentul Romanlei a unui segment important din electorat” se mai arată în expunerea de motive din legea AUR.

Propunerea legislativă a AUR ar putea crea, în opinia noastră, oarece deranj politic, pentru că alegerile din diaspora au evidențiat un fenomen aparte, anume voturile infime obținute de cel mai mare partid, PSD și aproape nule pentru UDMR.
La ultimele alegeri, marele beneficar a fost USR, cu cca.33%, urmată de PNL – cca.24% și AUR-cca.23%.

PSD, în schimb, abia a sărit ”pragul” electoral, cu 5-6%, în timp ce UDMR a luat cu zero în față.
Conform arhitecturii parlamentare actuale, legea AUR ar avea asigurată majoritatea necesară votării, cu sprijinul PNL și USR și în dauna PSD și UDMR. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Daca ar fi fost vorba desprew Exilul anticomunist romanesc, atunci aceasta posibil adevarata stire ar fi salvat Romania din ghiarele calailor stalinisto nazisti ai tarii de la K.W.Iohannis si pana la toti posesorii de dosare infractionale ce-si zic ”parlamentari”.Dar despre Exilul anticomunista securistii ce acum ocupa parlamentul tarii zicandu-si deputati si senatori nu mai vorbesc savurandu-si satisfactia ca Exilul anbticomunsit romanesc a fost asasinat in totalitate si inlocuit cu prostituate, talhari si proxeneti, ori cu progeniturile securistilor trimisi la ”i/naite” studii la nazistii occidentali, ori cu slugi ce se mandresc ca lucreaza la straini impotriva Romaniei.

 2. În emisiunea Ancăi Alexandrescu în care aceasta a citit mesajul dlui Bogdan Tiberiu Iacob, dl Ioan Talpeș a precizat că la alegeri iese cine trebuie. Cine își închipuie că alianța PSD – PNL va vota o lege care să se întoarcă împotriva acesteia, se înșeală amarnic. Cancelariile occidentale și americane au fost informate de ascensiunea unui partid naționalist anti-UE. Toate serviciiile sunt cu ochii pe AUR.

 3. De ce au plecat alegatorii? Ca sa o duca mai bine.
  Si probabil ca o duc mai bine din moment ce stau acolo.
  Si atunci de ce i-ar interesa ce se intampla in tara?
  Oricum nu-i intereseaza deoarece voteaza foarte putini.
  O initativa populista si inutila.

 4. Pentru idiotii care faceau mistocareala de rolul lui Ghita in digitalizarea Romaniei.
  Cu informații concrete despre ”accesul direct” de care Sebastian Ghiță beneficiază încă nu doar la URL-urile, dar și la parolele sistemelor informatice implementate tehnic de firmele sale, pe vremea când încă era ”miliardarul sistemului”! Ci nu doar o ”lâmâie” informativă, ”stoarsă” la Belgrad de ofițerii GRU cu privire la toate ”vulnerabilitățile” cibernetice ale instituțiilor de forță ale statului român. ”Vulnerabilități interne” recunoscute acum și de generalul Anton Rog.
  https://www.national.ro/dezvaluiri/ghita-e-killnet-761032.html

  • Iar Tache al tău e alt cretin, care inventează de cele mai multe ori „informaţiile”, iar că Ghiţă e în spatele hackerilor ruşi e apogeul fabricaţiilor lui. E specific idioţilor ca voi. A dat mereu dovada de minciuni din cele mai josnice in asocierea persoanelor care nu au nici o legatura intre ele.

  • Atacarurile hackerilor sunt pe alt tipar. Nu aveau nevoie de vreo „cheie” sau „parole” de acces in interiorul web-site-urilor institutiilor romanesti. Daca era adevarat nu ar fi fost doar national care sa arate asta. Sunt „conspirationism” ieftin asocierea atacurilor cu Sebastian Ghita.
   Dumneata vrei sa te certi cu cineva si n-ai cu cine?

   • Cum să recunoască SRI-ul că le-a tras-o Ghiță? Îi crezi chiar așa de proști? Pe ei ăi puteau ataca numai extrataereștrii. Știi ce zic,

 5. https://www.gandul.ro/stiri/cum-a-votat-elena-udrea-la-paris-13575540.aCEASTA CA SA NU UITATI CAT DE TICALOASA E DISPORA. In 2014 Udrea si acolitii ei vortau in grupuri enorme la Paris, acum e-n Bulgaria si este in tara sa-si varuiasca celula.

 6. Da, da’ din pacate pnl e cu psd acum, iar ciuca nu va face asta neam pt psd.. pt ca ciolacu simte ca „trage” la aceeasi caruta cu ciuca …, ha, ha: sri

 7. -si minoritatzile secsuale sau homosecsuale!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998