CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ura! E greva in Parlament

0 comentarii / 3175 vizualizări / 30 septembrie 2014

Si nu orice fel de greva. Greva generala. Pe termen de sase saptamani. O greva initiata, declarata si facuta de PSD. Dar care, vrem, nu vrem, antreneaza intregul Parlament. Pentru ca, in absenta majoritatii, opozitia vine degeaba la lucru. Este un caz fara precedent. De ce?

Este fara precedent, pentru ca niciodata pana acum in istoria Parlamentului Romaniei nu s-a mai intamplat asa ceva. Este adevarat, a existat o repetitie generala la europarlamentare, organizata tot de PSD. Este fara precedent, pentru ca domnul Ponta a decis astfel. Domnul Victor Ponta candideaza la alegerile prezidentiale. S-a gandit ca, pentru a isi maximaliza sansele, nu-i ajung ordonantele de urgenta prin care siluieste democratia si nici pomenile electorale. Nici macar ultima rectificare bugetara nu e suficienta. Chiar daca se iau bani de la Invatamant si Sanatate si se dau vicepremierului Dragnea, seful campaniei electorale a lui Victor Ponta, pentru ca acesta, la randul sau, sa-i cumpere cu aceste fonduri publice pe primarii traseisti. Tot nu ajunge. Domnul Victor Ponta mai are nevoie si de toti parlamentarii. Sa stea acestia cu arma la picior, deputati si senatori, in fiecare colegiu in parte, sa astepte ordinele venite de sus si sa alerge din casa in casa, convingandu-i pe oamenii care au incredere in ei sa il voteze. Pe altarul acestui obiectiv, ce mai conteaza ca este sacrificata intreaga activitate a Legislativului?

Nu-i vorba, ca nici pana acum Camera Deputatilor si Senatul nu erau puse in situatia de a transpira. Ci doar de a face pantomima. Pentru ca sa mearga snur conducerea statului prin decrete, adica prin ordonante de urgenta, Parlamentul trebuie sa aiba cat mai multe vacante si cat mai putin timp la dispozitie pentru a dezbate legi. Asa se face ca doar doua jumatati din doua zile sunt consacrate dezbaterii si votarii legilor. Si cateva ore, cel mult doua pe saptamana, avizarii acestora, negativ sau pozitiv, in comisiile parlamentare. In rest, este tot pauza. Ceea ce nu se dezbate, nu-i nimic, devine lege. Culmea, tocmai prin nedezbatere. Cum s-a intamplat luni la Senat. Cand a trecut amendamentul Nicolae. Tot al PSD. Si tot fara dezbatere. Care modifica Codul Penal. Prin care urmeaza sa fie pedepsiti cu inchisoarea ziaristii care publica detalii despre anchete sau procese penale.

Precipitarea aceasta de a intra in vacanta, cuplata cu intarzierea suspecta a procurorului general de a reactiona in afacerea Microsoft mai aduc un beneficiu in favoarea PSD. Ii poate scapa pe fostii ministri de ancheta penala. La mustata. Asta, insa, vom vedea miercuri. Adica maine. Maine este o zi istorica. Este ultima zi in care senatorii si deputatii mai pot munci. In sens legislativ. Pentru ca altfel sunt liberi sa munceasca cat de mult vor in campania electorala. Pe bani de la Parlament.

Si eu ce pot sa fac in aceste conditii? Ce as putea sa fac eu si ce ar putea sa faca ceilalti colegi din opozitie? Am facut ce am putut. Am luat cuvantul in plen si am muscat microfonul. Am primit aplauze la scena deschisa. In secret, m-au felicitat si multi dintre parlamentarii puterii. Dar ce folos? Sunt trimis si eu, alaturi de ceilalti, in vacanta. In vacanta fiind, voi afla cum ne judeca, la gramada, cetatenii Romaniei. Si voi incasa si eu toate mustrarile posibile alaturi de ceilalti. De cei vinovati. E greva generala. Greva parlamentara pe bani publici. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998