CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Urmeaza toata Transilvania? Tokes vrea autonomie pentru Oradea si Satu Mare

1 comentariu / 1459 vizualizări / 27 septembrie 2010

Vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a declarat azi într-o conferinţă de presă la Oradea, că doreşte introducerea autonomiei teritoriale, „cu consimţământul politicului românesc şi prin înţelegere reciprocă”, şi în Bihor şi Satu Mare.

„Ţinem la autonomia comunităţii maghiare din România, respectiv la autonomia teritorială a unor regiuni unde majoritatea este maghiară. Avem dreptul la autonomie conform normelor şi sistemului democratic european. Nu dorim independenţă, nu dorim secesiune, respectăm integritatea teritorială a României”, a afirmat Tokes, citat de Mediafax. De asemenea, vicepreşedintele PE a precizat că susţine autonomia şi în afara Ţinutului Secuiesc.
„Avem de gând să introducem autonomia teritorială – cu consimţământul politicului românesc, desigur, prin înţelegere reciprocă – şi în alte regiuni în afara secuimii, în ţinuturile aşa-numite Partium, adică Bihor şi Satu Mare, unde suntem în relativă majoritate într-o oarecare regiune restrânsă”, a afirmat Tokes.

Acesta a precizat că o astfel de autonomie ar fi avantajoasă şi pentru românii care locuiesc în zonele respective, oferind exemplul Cataloniei din Spania, în care, potrivit lui Tokes „mii şi mii de spanioli se mută”, pentru că nivelul de trai este cel mai înalt.
Totodată, Laszlo Tokes a afirmat că i-a trimis o scrisoare preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, căruia îi cere să îi ofere sprijin în oprirea atacurilor din partea politicienilor români împotriva sa, atacuri care „revitalizează atmosfera naţional-comunismului de altă dată”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Turnatorul securist Tokes primea bani pt a -si turna enoriasii

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998