CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

USL intra oficial in lupta impotriva masacrarii animalelor din Romania

0 comentarii / 1495 vizualizări / 20 decembrie 2011

Miercuri seară, la Rin Grand Hotel, în prezența a cîteva sute de personalități ale societății civile și a liderilor PSD, PNL și PC va avea loc semnarea protocolului de colaborare între USL și Federația pentru Protecția Animalelor și a Mediului (FPAM), anunțată în exclusivitate de siteul nostru acum cîteva zile.

Potrivit protocolului, USL și FPAM, înființată la inițiativa fostului senator Marius Marinescu, se vor consulta permanent şi vor ȋntreprinde demersuri pentru armonizarea legislației române cu cea europeană, ținând cont şi de reglement ările comunitare, de Tratatele şi Convențiile europene şi mondiale de profil. De asemenea, vor colabora pentru implementarea politicilor de protecție a mediului şi a animalelor .
Se va ȋnființa Poliția Animalelor şi Mediului, entitate care va funcționa
la nivel național, județean şi ȋn Municipiul Bucureşti, cu număr telefonic unic de acces. În plus, USL şi FPAM vor monitoriza activitatea Executivului, astfel ȋncât să oprească si să prevină măsurile abuzive luate de autorități, precum şi ȋncălcarea legislației române, a reglementărilor comunitare şi a Tratatelor şi Convențiilor europene şi mondiale cu privire la protecția mediului şi animalelor. Ȋn urma consultărilor cu FPAM, USL va depune, ȋn Parlamentul României, ȋn sesiunea legislativă de la ȋnceputul anului 2012, o initiațivă legislativă care să impună normele europene ȋn ceea ce priveşte gestionarea câinilor comunitari, prin interzicerea eutanasierii. Protocolul de Colaborare va fi valabil până la data de 21 decembrie 2020. USL si FPAM vor desemna câte 3 reprezentanți pentru ȋnființarea unei comisii comune permanente, care se va ocupa de buna desfăşurare a colaborării şi de punerea ȋn practică a prevederilor Protocolului.
Semnarea protocolului va fi urmată de solemnitatea înmînării unor diplome de merit pentru acțiuni în favoarea animalelor și a mediului, cu participarea unor personalități artistice precum Florin Piersic, Mirabela Dauer, Mihai Constantinescu șamd. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998