CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

USL îşi lansează joi programul de guvernare

0 comentarii / 1536 vizualizări / 5 noiembrie 2012

Uniunea Social Liberală îşi va lansa programul de guvernare joi, la Palatul Parlamentului, a anunţat azi copreşedintele Uniunii, premierul Victor Ponta.

El a precizat că va prezenta acest program în faţa colegilor luni, cu prilejul reuniunii conducerii USL, urmând ca joi să aibă loc o prezentare oficială a programului pe care USL îl propune pentru perioada 2012 – 2016, dar şi o agendă pe termen lung până în 2019.

„Practic, sunt ideile pe care le-am lansat când eram în opoziţie şi o parte din ele am început să le punem în aplicare în aceste şase luni, fie că vorbim de pensii, de salarii, de reducerea cheltuielilor nejustificate, de furăciunile din cazul băieţilor deştepţi, ale Casei Naţionale de Sănătate, toate celelalte zone de unde PDL-ul practic a ruinat ţara în această perioadă, dar acum avem un program pe patru ani şi o să avem şi sprijinul, majoritatea în Parlament care o să sprijine acest program. În rest, nu pot să constat decât că adversarii noştri de la PDL, PP-DD, sigur au şi ei propunerile lor, o să le discutăm, o să vedem… Dar în momentul în care îl ai şef de campanie tocmai pe Adriean Videanu, cred că programul lor se numeşte ‘să repornim furăciunile în România'”, a declarat premierul, conform Agerpres, la sediul central al USL.

Potrivit acestuia, în proiectul de buget pe 2013 impactul bugetar al TVA trebuie prezentat foarte clar şi negociat cu partenerii internaţionali ai ţării noastre. Ponta a adăugat că, potrivit studiilor şi evaluărilor pe termen scurt, un TVA diferenţiat în acea procedură în care se emite factură de 24 la sută după care, pe baza acelei facturi, producătorul primeşte înapoi 15 la sută în primul rând va scoate la fiscalizare piaţa neagră a produselor agricole, va încuraja producţia internaţională şi va sprijini foarte mult – acel 15 la sută – investiţiile în continuare în agricultură.

Victor Ponta a mai spus că, pentru perioada 2012 – 2016, cotele diferenţiate de impozitare pentru cei cu venituri foarte mici pot scădea până la 8 şi 12 la sută, precizând însă că acea cotă principală va rămâne 16 la sută. El a adăugat că, pe baza calculelor bugetare, acest aspect va fi prezentat în proiectul de buget.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998