CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

USL la consultari cu Basescu – o situatie interesanta

0 comentarii / 1540 vizualizări / 6 februarie 2012

Forțînd un pic nota, am putea spune că situația apărută azi, cu demisia premierului și intrarea partidelor la negocieri cotroceniste, ar putea aduce destul de mult cu cea de după viitoarele alegeri.

Concret, Traian Băsescu se află azi în fața unei alianțe înscrise juridic la tribunal, PNL-PSD-PC, care deține cei mai mulți parlamentari, în consecință ar putea, teoretic cel puțin, ridica problema dreptului de a desemna premierul.
Reamintim că, în 2004, alianța PSD-PC a avut mai mulți parlamentari (de faptul unul) decît alianța DA, însă președintele Băsescu s-a prevalat de faptul că nu era o alianță consfințită la tribunal, ci doar una politică, astfel că a acordat dreptul de a da premierul alinței DA.
Acum, alianța USL a îndeplinit și acest hatîr al șefului statului și e înscrisă la tribunal.
Să zicem că unii cîrcotași ar putea obiecta pe motiv că USL nu a trecut prin alegeri în această formă, ci s-a format după alegeri.
Corect.
Dar nici UNPR, fără de care coaliția de la putere nu ar rezista, nu a trecut prin alegeri ca partid, ci s-a format ulterior.
Și atunci, de ce ar avea mai multe drepturi gruparea PDL-UNPR-UDMR de a da premierul decît gruparea PSD-PNL-PC?
Să fie oare temerea președintelui că USL ar putea avea asemenea revendicare explicația pentru faptul că a încercat să cheme partidele componente separat, la Cotroceni? (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998