CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

USL lucrează la documentul de suspendare a preşedintelui

0 comentarii / 1463 vizualizări / 4 iulie 2012

Parlamentarii USL au primit SMS-uri în care li se spune să nu părăsească Bucureştiul şi că vor fi informaţi pe parcurs despre acţiunile ce vor urma, în acelaşi timp juriştii Uniunii fiind într-o şedinţă în care se pregăteşte documentul în baza căruia să fie declanşată suspendarea lui Traian Băsescu.

Deocamdată, aceştia nu au primit informaţii despre o eventuală nouă sesiune extraordinară a Parlamentului, însă li s-a transmis că vor fi informaţi pe parcurs despre acţiunile ce vor urma.
Surse politice au declarat pentru Mediafax că, în paralel, juriştii USL s-au reunit într-o şedinţă în care se discută documentul în baza căruia să fie declanşată procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.
Conform surselor citate, încă nu s-a stabilit dacă procedura va fi declanşată chiar de miercuri.
Articolul 95 din Constituţie precizează că, „în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale”.
În cadrul declanşării acestei proceduri de suspendare, preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998