CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

USL s-a spart, Voiculescu merge singur in alegeri

0 comentarii / 1294 vizualizări / 19 septembrie 2011

Lovitură de teatru: Partidul Conservator a decis să candideze singur la alegerile locale din anul 2012, în toată ţara, a anunţat azi preşedintele PC, Daniel Constantin. El a precizat că partidul său va candida separat la localele din 2012, la primării şi la consilieri, cu excepţiile negociate deja în cadrul USL, iar la Capitală va merge cu Cristian Popescu Piedone.

Semnele rupturii sunt mai vechi, dar s-au acutizat chiar înaintea conferinței comune de azi a lui Ponta, Antonescu și Oprescu, la care liderul PC nu a participat. Mai mult, Antena 3 nu a transmis conferința, pentru ca, imediat după aceea, PC să facă anunțul rupturii de PSD și PNL la locale.

Daniel Constantin a lansat acuzații publice de încălcare a înțelegerilor politice, declarînd că că anunţul privind sprijinirea candidaturii lu Sorin Oprescu la Bucureşti este doar o intenţie exprimată de Victor Ponta, şi nu o decizie oficială a USL, pentru că propunerea nu a fost discutată şi acceptată la nivelul Uniunii, aşa cum prevede protocolul.

El a mai spus că nici Crin Antonescu nu poate semna nimic în numele ACD fără o consultare a PC.
Practic, anunțul PC reprezintă semnalul ruperii atît a alianței USL, cît și a alianței ACD, dintre conservatori și liberali. Prin susținerea lui Piedone – la care va achiesa aproape sigur și Dan Diaconescu, cel care a avut o serie de negocieri în ultima vreme cu Dan Voiculescu – contra candidatului PSD și PNL, PC dă o grea lovitură doctorului, căruia îi va rupe un număr considerabil de voturi la alegeri.
De asemenea, PSD și PNL ar putea rămîne fără sprijinul, fie și parțial, al trustului de presă voiculescian, o altă problemă importantă. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998