CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

USR, atac devastator: BOR si Patriarhul, coruptie, santaj, imoralitate, ilegalitati

20 comentarii / 5553 vizualizări / 13 octombrie 2021

Partidul premierului desemnat, Dacian Cioloș, declanșează un atac devastator la adresa bisericii ortodoxe, pretextul fiind furnizat de reportajul difuzat recent de siteul Recorder.ro, cerînd Patriarhului Daniel să înceteze a mai face pe sponsorul din bani publici și anunțînd, totodată, inițierea sesizării unor organe ale statului pentru verificări ample.

”Acte imorale în numele Domnului”

Într-un comunicat difuzat azi presei prin deputatul Simina Tulbure și postat pe siteul Parlamentului, se arată:

”Reportajul Recorder intitulat „Clanul Marelui Alb”, lansat marţi, ne dă încă un ghiont despre aparatul de aspirare a banilor publici sub pretextul investirii în credinţă şi în formele sale de exprimare. Până când mai tolerăm astfel de sfidări şi furturi mascate?
Atunci când în sânul unei religii obiectivul de venerare între enoriaşi şi clerici se schimbă, cei din urmă hrănind cu nesaţ credinţa în posesiuni, stratul etic se erodează, iar bunele intenţii se transformă în pretexte ce justifică acte imorale, ilegitime şi ilegale în Numele Domnului sau a unor feţe bisericeşti.

Biserica Ortodoxă Română, prin Patriarhie şi cei care o conduc, a devenit de mulţi ani un organism corupt, lipsit de transparenţă, decuplată de la misiunea sa de bază, centrată pe om şi comunitate şi conectată la o viziune în care orice activitate are în prim plan banul.

Hulim politicienii demagogi, antreprenorii care-şi doresc profituri tot mai mari, funcţionarii care sunt reticenţi la schimbări într-o ţară în care lipseşte predictibilitatea din administraţie, criticăm tinerii că devin ignoranţi şi pleacă din ţară, însă refuzăm să luăm atitudine cu privire la modul în care Biserica îşi exploatează influenţa şi manipulează opinia publică şi mediul politic în propriul interes.
În acest moment, cel mai bun business pare să faci parte din conducerea Bisericii sau măcar să ai contracte girate de Biserică. E ca un stat în stat în care nivelul de corupţie e similar cu al unui stat bananier, iar liderii sunt de neatins.

”Politicienii să nu mai răspundă la șantajele Bisericii”

Toţi politicienii au responsabilitatea să intervină ferm în acest caz şi să nu mai răspundă şantajelor venite din partea Bisericii! Această mascaradă perfidă trebuie să înceteze! Cultele, societatea civilă şi toţi cei implicaţi în viaţa societăţii trebuie susţinuţi şi respectaţi însă în mod transparent şi nediscreţionar, în baza unor nevoi reale şi relevante pentru cetăţeni şi dezvoltarea ţării.

Noi, cei din USR PLUS, am subliniat de mai multe ori că Biserica trebuie decuplată de politică şi de la banul public. Dacă îşi doresc finanţare este vital să respecte aceleaşi rigori ca şi alţi actori din societatea civilă sau mediul privat.

Există organizaţii nonguvernamentale care strâng sponsorizări în valoare de milioane de euro, accesează fonduri care implică multă birocraţie şi un nivel mare de expertiză şi aduc o valoare adăugată extrem de mare prin spitale construite, servicii pentru cei sărmani, programe educaţionale sau ce ţin de zona verde.
Vedem clar unde duce lipsa de transparenţă şi acumularea necontrolată de putere. Tocmai de aceea, USR PLUS nu negociază aceste aspecte nici când vine vorba de guvernarea ţării!

Biserica atentează la sănătatea românilor

Este inadmisibil ca o structură să absoarbă, în mod total netransparent, sume uriaşe anual, iar în momente de criză să disemineze informaţii false, trunchiate sau care sunt contra intereselor României şi atentează la sănătatea sau la calitatea vieţii românilor.
Urmează să discut cu colegii mei şi să transmit o serie de întrebări oficiale organismelor care pot interveni în acest caz. România nu e sac fără fund, iar statutul de sponsor principal al Preafericitului Daniel trebuie să înceteze!” se mai arată în comunicat. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

20 Comentarii

 1. Bun, bun, n-ar putea USRI să-și ducă la capăt harneala cu pensiile speciale.

  Ar fi OK să desființeze BOR abia după.

 2. Ce draguti sunt astia care au furat alegerile. Pai daca au reusit acum se muta la furatul de liber arbitru.

 3. Raspunsul Arhipesopiei Bucurestiului la intrebarile din „ancheta” recorder care a facut atat de multa valva printre cei saracuti cu duhul cunoasteri:
  https://arhiepiscopiabucurestilor.ro/stiri/comunicate-si-mesaje/arhiepiscopia-bucurestilor-raspuns-la-un-nou-atac-calomnios

 4. Ce nesimtiti! Ce autoritate morala au ei sa vorbeasca? Niste practicanti de ritualuri pornografice, niste imorali si amorali, fraudatorii alegerilor, cocotati pe bugetul public si acum mari initiatori de directive in sanatate, promotorii anormalului si ai rusinii, vin sa atace Biserica? Nici unul nu se ridica la inaltimea pregatirii spirituale a Patriarhului. Membrii USR nu sunt credinciosi, sunt niste ciudati in slujba unor dementi care vor sa destructureze societatea, familia, Biserica pentru a reduce individul la ipostaza de retardat mintal.

 5. Hotii striga hotii! Ha ha Ha..Ce e domnilor Usr-isi a-ti turbat ca biserica nu v-a facut jocul cu si acum a-ti scos , am inteles ca e mai veche filmarea dar abia acum au scos-o la iveala..abia acum…Iar referitor la reporterii ,,lui peste” ar fi trebuit sa arate si de filantropia dusa de biserica ortodoxa..Asezaminte de batrani, copii,etc.Ca si ex.ceea de la Valea Screzii..Hai sictir gunoaielor..Nu contest ca nu o fi si uscaciuni prin Biserica dar hai sa nu generalizam..Doar Biserica a mai ramas in picioare in tara asta si va ramane pana la sfarsit.

  • Jocul cu

 6. pandemia

 7. Biserica Ortodoxă Română este o instituție parazitară, medievală condusă de oameni corupți care exploatează ignoranța unui popor ce preferă să pupe oasele Cuvioasei Chivuța in loc să se vaccineze. România este o țară codașă in Europa la toate capitolele, cu excepția corupției care este ca o cngrenă generalizată, B.O.R. având un rol hotărâtor in menținerea putrezicunii morale a acestui popor.

 8. Biserica Ortodoxă Română este o instituție parazitară, medievală condusă de oameni corupți care exploatează ignoranța unui popor ce preferă să pupe oasele Cuvioasei Chivuța in loc să se vaccineze. România este o țară codașă in Europa la toate capitolele, cu excepția corupției care este ca o cangrenă generalizată, B.O.R. având un rol hotărâtor in menținerea putrezicunii morale a acestui popor.

 9. USR PLUS vrea o lume noua…CIOLOS VA FI PRIMA FEMEIE CARE VA CONDUCE CEVA..DACIANA JULIANA..VOI ASTI BARBATI CARE VRETI SA NASTETI SI VOI MUIERI FARA SCULA, ACUM CA SUNTETI SI VACCINATI, V-A VENIT ASA UN AMOC DE NERVI PE SLUJITORII LUI DUMNEZEU. AL DE V-A DAT PONTUL SA VA URCATI PE IPS DANIEL AR FI TREBUIT SA VA DEA SI MAPA LUI PROFESIONALA…UNDE PRECIS GASEATI POZA LUI DANIEL ILIE CIOBOTEA CU GREGORIAN BIVOLARU, PRIN ANII TINERETII. ACU CA V-ATI LUAT DE OAMENII DE AFACERI CARE AU FURAT DE LA BISERICA, TRADITIA SPUNE CA CINE FURA DIN SAU DE LA BISERICA E BLESTEMAT CU PUSCARIA PANA LA A 7 A GENERATIE. SCRIETI O LISTA CU OAMENII DE AFACERI CARE AU FURAT DE LA CATEDRALA NEAMULUI( VIDEANU A FURAT DE CAND TRAIESTE CA DE AIA STA LA MONACO SI NEVASTA LUI ISI POZEAZA TITA FLESCAITA PENTRU ZIARE, CA POATE!). APOI INAINTATI LISTA LA D.N.A CARE ORICUM NU FACE NIMIC SI ASTEAPTA PENSIILE, APOI PUNETI TUNURILE PE D.N.A. SA MUNCEASCA…POATE DANIEL O FI SECURIST, DAR PROCUROR NU E..
  ASA CA LUATI URSU SI CANTATI LA ALTA MASA..
  APROPO, ERA CINEVA CU NUMELE TULBURE DE GARDA CAND LUI TEOCTIST I S-AU SCURTAT ZILELE DE DR. SINESCU SAU ASASINESCU…SIMONA TULBURE AI SUNAT CUMVA GOARNA PENTRU IPS DANIEL SI DUMNEALUI NU PRICEPE CE VOR NOII SECURISTI?!

 10. A dreaqului ortodoxia asta ! Când ipochimenul de Daniel a zis ca e ok sa alegem pe altul de religie diferita, nici unul dintre mireni nu a sărit cu gura sus! Au tăcut, ne-am procopsit cu kwj!
  Acum când cineva( care merita scuipat din gât și ma refer la neo-marxistii beutorului de pisat Julien) atentează la banii bisericii hop sare și credinciosul ortodox cu gura sau mai bine zis cu degețelele!
  Ipocrizia este un păcat major! Lasati-o mai moale cu revolta și gândiți-vă ca Dzeu a întors și celalalt obraz! Dar poate vad eu greșit credinta și e mai bine sa înjuri asa din inima!

 11. corect! sa se autofinanteze prin enoriasi ,oamenii bogati,…nu de la bugetul statului,sunt platiti dublu stat+enoriasi, suntem in alt deceniu ei tot in ev mediu!

 12. Carmencita, mai usor cu suptul! Sunt de acord, fara bani de la buget pt. BOR dar atunci sa-i fie restituite toate proprietatile furate de statul roman de la Cuza Voda incoace!

 13. Oftica mare pe usr…
  Daca ar putea ar desființa BOR…
  Dar vor da gres….
  Cu toate păcatele sale BOR rămâne un stâlp al credinței strămoșești și o pavăză împotriva desființării statului român …
  Sictir USR cu Spiralistu’ lu peste prăjit….
  Zi usr zici soros….apoi tragi apa….

 14. curaj usr!!!!! si pentru acesta declaratie va suntem alaturi la egalitate in aceasta situatie si de curajosii jurnalisti de la recorder

 15. Colcăie BOR-ul de securiști, în cap cu alt securist! Nu plătesc impozite, nu-i controlează nimeni, fac ce vor cu zecile de milioane de euro primite pe damoaca de la un stat care-i stoarce până la ultimul leu pe fraierii care adoră să fie storși, ba chiar se mai duc de bat și recorduri mondiale la pupat moaște!
  Băi preacuvioșilor, ia faceți voi socoteala câte școli, spitale sau kilometri de autostradă s-ar fi făcut cu Catedrala Prostirii Neamului? Când v-o pocni covidul, direct la catedrală să vă duceți, că vă faceți bine cu siguranță, orătănii neroade!
  Vreți să vă rugați Celui de Sus? O puteți face ORIUNDE, nu vă trebuie acoperișuri aurite și ditamai tancul de biserică!
  Hristos a venit călare pe măgar și a dat de-a berbeleacul cu negustorii din templu, asta dacă ați uitat cumva…
  Dar ia încercați să operați într-un șanț!

  • Nu mai tin minte cate sute de milioane au mers in proiectul acela imobiliar. Dar eu iti intorc tie intrebarea…. cu ce te ajuta in lupta anti-covid niste avioane si rachete de peste 2 mld de dolari cumparate de statul roman? Cate spitale sau scoli se faceau cu acei bani? Te rogi la avioane second hand si la rachete inutile in fata noilor arme din sec XXI?

 16. Corect, Dragos.
  Carmencita si Herr, dupa suctiune mai trebuie sa si inghiti! Chiar nu va invata nimic la scola aia neomarxista?

 17. @Spartacus: argumente, te rog. Dacă ai. Dacă nu, vezi că a mai rămas ceva pe fundul troacei…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998