CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

USR – atac euro-atlantic devastator: SUA si UE ne fac tot mai saraci, iar pe bogati tot mai bogati

8 comentarii / 4876 vizualizări / 29 decembrie 2021

S-a împămîntenit la noi de ani buni ca orice critică, fie cît de măruntă, la adresa UE ori SUA, să fie vehement taxată de o parte a spectrului politic și a presei arondate acesteia. Ambasadorii statelor occidentale nu pot fi atinși măcar cu o floare, indiferent de conduită, iar politicile guvernelor vestice sunt sacre și modele obligatoriu de urmat. De departe cel mai mare avocat al Vestului este USR, partid despre care s-a spus adesea că a fost creat artificial dinspre afară tocmai în numele intereselor occidentale și nu naționale. Tocmai de aceea, cînd vezi un lider de maximă greutate al USR atacînd SUA și UE de-a dreptul devastator, merită făcuți ochii mari.

”Creșterea prețurilor va fi cea mai grea problemă economică cu care ne vom confrunta anul următor.
Și Europa și SUA au tipărit la bani în neștire pentru a da iluzia că totul merge bine în pandemie. Problema este că degeaba tipărim bani dacă nu există bunuri și servicii în spate. Aceste bunuri și servicii sunt de fapt „avuție”, nu banii pe hârtie. Iar bunuri și servicii nu se fac la fel de ușor precum se pune cerneală pe hârtie sau precum se pun zerourile pe calculator. Se fac prin muncă și alocare de capital” afirmă fostul ministru USR al Economiei, Claudiu Năsui, într-un material pe siteul Digi24.

Consecința politicilor euro-atlantice: ”Vom munci tot mai mult, vom fi tot mai săraci”

”Tipărirea de bani a dus și va duce în continuare la ceea ce se numește „stagflație”, adică creșterea prețurilor și stagnare economică. Concret ce înseamnă? Înseamnă că deși vom munci tot mai mult, vom fi tot mai săraci. Salariul ne va crește nominal, vom avea mai multe zerouri în buzunar, dar vom putea cumpăra tot mai puțin cu ele. Vom avea bani tot mai mulți cu care vom putea cumpăra bunuri tot mai puține. Politrucii se vor lăuda că au „crescut” pensii, salarii, alocații, etc, dar, de fapt, în mod real nu au crescut nimic. Mai grav, banii ieftini vor polariza societatea și mai mult. Bogații vor deveni și mai bogați, iar săracii, mai săraci” scrie useristul.

”Conducătorii lumii au două opțiuni. Fie o ținem tot așa. Fie, să pună capăt procesului de devalorizare constantă a banilor. Problema este că asta înseamnă creșterea dobânzilor, ceea ce duce la falimente curative. Investițiile nesustenabile, făcute doar pentru că au existat bani ieftini, își vor arăta limitele. Activele existente și oamenii vor trebui să se reprofileze. Pe scurt, ceea ce se numește „criză economică”.

Din ce putem vedea acum, nici administrația Biden, nici conducerea UE nu par înclinate la asta. Așa că trendul sărăcirii prin stagflație va continua” conchide, pesimist, Năsui. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. pai nu useristii au indemnat pe romanii(americani) sa voteze cu biden, presedintele imbecil care provoaca inflatie in toata lumea? nu era mai bine cu trump? dar nu, neomarxistii de la usr sunt trup si suflet langa extremistii la putere acum in america. nu-i nimic , trump se reintoarce in 2024 la casa alba

  • @asd
   Ma bucur ca ești în viata!
   Mi-a fost dor de tine!
   Si de data asta ai dreptate 1000%!

 2. A citit un curs de la ASE. Cam târziu. Trebuia sa il includa si Mugur Isărescu printre culpabili.

 3. Hai sictir bai năsui cu toți ai tai neomarxiști..Nu aveți nimic comun cu aceasta Națiune…

 4. ,,Munca și alocare de capital”, zice Nasui. Pai marele capital pe care l-a susținut USR a exploatat la maxim munca din Romania pe lefuri minuscule, iar investițiile străine directe scot mai mulți bani din tara decât aduc, începând cu 2019. Asta în timp ce USR susținea lupta anti-coruptie, aia care a anchetat orice, inclusiv cârnații lui Remes, dar nu si ,,marele capital”. Iar acum sunt de vina SUA și UE. Pai ce-ati făcut tovarasi? Acu’ v-ati trezit, cand v-ati dat seama ca nu mai pupați Parlamentul in 2024 cu istericalele voastre woke, gen anti-coruptie și cancel culture? V-ati făcut patrioti peste noapte, asa cum s-a făcut Putin bisericos in 2012?

 5. […] ”S-a împămîntenit la noi de ani buni ca orice critică, fie cît de măruntă, la adresa UE ori SUA, să fie vehement taxată de o parte a spectrului politic și a presei arondate acesteia. Ambasadorii statelor occidentale nu pot fi atinși măcar cu o floare, indiferent de conduită, iar politicile guvernelor vestice sunt sacre și modele obligatoriu de urmat”, arată BTI în articolul său. […]

 6. Hai să îmi spun și eu părerea. Ion are dreptate, Baker la fel. Asd nu prea, Trump a făcut la fel ca Biden. El l-a numit pe șeful FED și l-a forțat să tipărească bani pentru elite (adică QE).
  Năsui vorbește demagogic, din lecturile economice de stânga. Pentru că altfel, USR încă apără taxa unică.
  USR încă apără scutirile de impozit pentru bogații societății (IT-iștii,și altii). Apără optimizările fiscale ale marilor companii. În fapt USR nu are nicio doctrină economică. De aceea, a asculta un papagal ca Năsui vorbind despre economie, este totală pierdere de timp. Partidul din spate nu are nicio linie ideologică economică. Este haotic.

 7. Concurența culturii europene cu cultura musulmană este Seriale Trucesti subtitrat romana cel mai interesant fapt pentru a le face populare

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998