CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

USR cere guvernului sanctionarea totala a Rusiei

2 comentarii / 1514 vizualizări / 27 februarie 2022

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, solicită coaliţiei de guvernare să iniţieze imediat, din partea României, întreg pachetul de sancţiuni disponibile împotriva Rusiei, punctând că un stat agresor trebuie să fie izolat.

„Un stat agresor trebuie să devină un stat izolat. Pacea, democraţia şi prosperitatea Europei sunt sub atacul Rusiei lui Putin. Nu facem business şi schimburi comerciale cu regimuri agresoare. Rusia trebuie complet izolată politic şi economic. Anul trecut, la iniţiativa mea, guvernul a interzis participarea companiilor din Rusia şi Belarus (printre altele) la licitaţiile publice din România (OUG 25/2021). E momentul să mergem mult mai departe cu sancţiunile împotriva intereselor ruseşti”, a scris Drulă pe Facebook, conform Agerpres.

El indică măsurile dure şi imediate care trebuie luate faţă de Rusia, precum şi măsurile similare faţă de Belarus: închiderea spaţiului aerian românesc pentru liniile aeriene ruseşti, adoptarea legii Magniţki depuse de USR în Parlament, sancţionarea companiilor ruseşti din România prin îngheţarea activelor, restricţii la import şi export, ieşirea României din Banca Internaţională de Investiţii (bancă creată de URSS, controlată de Putin). De asemenea, cere acordarea de ajutor umanitar, financiar, dar mai ales militar Ucrainei.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Il trimiteti pe Vlad Voiculescu ministru in guvernul lui Putin ca sa faca treaba si in maxim o saptamana Rusia va fi praf si pulbere.

  2. Dar de ce, ”statul agresor” ne-a agresat pe noi? Daca se refera in general la un stat agresor, sa aiba in vedere si pe USA, ca pe cati nu i-a agresat si n-a patit nimic!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998