CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9773 RON UP | 1 USD = 4.6189 RON UP | 1 GBP = 5.8269 RON UP

USR cere pedepse pentru magistratii care au ”scapat-o” pe Udrea

3 comentarii / 1730 vizualizări / 12 aprilie 2022

Partidul lui Cătălin Drulă reacționează dur la plecarea din țară a condamnatei Elena Udrea și cere sancționarea magistraților care au refuzat să-i dea control judiciar, ceea ce i-a permis sustragerea de la executarea pedepsei, și chiar schimbarea legislației pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete.

”Vor achita magistrații care i-au permis Elenei Udrea să părăsească țara cheltuielile statului român în procedura de aducere a sa în România din Bulgaria prin mandat european de arestare?” se întreabă, retoric, într-un material remis presei, deputata USR Oana Murariu.

”Am fost extrem de neplăcut surprinsă să aflu că Elenei Udrea nu i-a fost aplicată interdicția de a părăsi țara. Că procurorii DNA au solicitat și motivat necesitatea adoptării acestei măsuri, iar judecătorii Curții de Apel București au respins. Că procurorii DNA au formulat cale de atac, iar judecătorii ÎCCJ au respins-o, menținându-i persoanei cercetate penal, Elena Udrea, posibilitatea de a se deplasa în străinătate nestingherită(…)

Nu discutăm de o eroare judiciară, care ar determina și răspunderea patrimonială a magistraților, în cazul refuzului judecătorilor ÎCCJ de a o plasa pe Elena Udrea sub măsura preventivă a controlului judiciar cu interdicție de a părăsi țara. Discutăm exclusiv de eventuala răspundere disciplinară a magistraților (art. 99 lit. t) din Legea nr. 303/2004)
(…)Problema legislativă identificată este că judecătorii care pronunță o hotărâre din gravă neglijență nu au decât o eventuală răspundere disciplinară (poate primesc un avertisment din partea inspecției judiciare, condusă de Netejoru și cam atât). Nu răspund și cu propriul patrimoniu în astfel de situații. Cheltuiala statului român rămâne exclusiv la noi, la cetățeni.

Aștept cu nerăbdare să analizez 2 chestiuni:

1. Dacă inspecția judiciară se va sesiza din oficiu cu privire la fapta de gravă neglijență a magistraților care nu au stabilit măsura controlului judiciar de interdicție a părăsirii țării de către Elena Udrea
2. Modalitatea în care ministrul Justiției, dl Cătălin Predoiu, va reglementa răspunderea magistraților în noul pachet al legilor justiției. Cazul prezentat mai sus va putea atrage nu doar răspunderea disciplinară, ci și răspunderea civilă a magistraților astfel încât noi, cetățenii, să putem să ne ,,recuperăm” prejudiciul?” mai scrie deputata USR. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. Drulă e ala care i-a spart pe comersantzii de la metrou
  ala care le-a spart termopanele cu ranga,
  atat il duce capu.
  (Drulă cap de ……pendulă)
  (Drulă se reffera la magistratzii-procurori,
  se crede in ceaushism;TREBUIE BAGAT LA „CASA DE CORECTIE”)

 2. Cine sa ii pedepseasca? Ati tipat ca din gura de sarpe sa se desfiinteze SIIJ. Nu ca ar fi facut vreo branza (sau poate ar fi facut, daca ar fi fost intradevar independenti). Acum, comentati pe facebook…..

 3. Chiar daca merita sa primeasca o pedeapsa, cel mai probabil, Udrea nu a fost judecata de un complet legal constituit, Magistartii care nu i-au dat control judiciar lui Udrea stiau ca ei sunt la comanda si s-au ferit sa para total servili puterii. Drula si USR au mentalitatea răngii şi a lui Sandi Bătăuşu (Sandu Matei), diliul de la manifestaţiile rezist care bătea bătrânii trecători că se uită urât la el, credea el. Ce mi-e Sandu Bătăuşu, ce mi-e Drula Rangă?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998