CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

USR-PLUS, singura salvare a PNL de la dezastrul Ciuca

7 comentarii / 4595 vizualizări / 8 decembrie 2020

Agitație mare în PNL după desemnarea generalului Nicolae Ciucă drept premier interimar: liberalii nu vor să audă de definitivarea acestuia pe post, dar nu îndrăznesc să crîcnească și singura salvare pare să fie opoziția manifestată de USR-PLUS.

Două decizii ale interimarului Ciucă la doar o zi după numire au stîrnit panică între liberali, e vorba de înlocuirea secretarului general al guvernului, Antonel Tănase, și de eliberarea din funcție a cabinetului premierului.
Ambele sunt decizii firești, în asemenea situație, dar ce e nefiresc e rapiditatea cu care au fost luate, fără precedent, de fapt.

Surse din PNL afirmă că acesta e semnalul clar că Ciucă se pregătește ori de fixarea pe post ca șef al viitorului guvern, ori de un interimat mai lung decît se întrevede oficial.

Ceea ce deranjează liberalii e faptul că Ciucă e un outsider, un om fără legătură cu partidul, ba chiar cu politica în general, iar consecința cea mai gravă este că accesul liderilor partidului la noul premier s-a putea să fie mult mai dificil decît la Ludovic Orban. De altfel, una dintre puținele calități pe care nimeni nu i le-a contestat lui Orban e disponibilitatea lui spre dialog în orice moment.
Ori, fără accesul neîngrădit la prim-ministru, guvernarea își pierde foarte mult din ”farmec” pentru liberali.

O rază de lumină a apărut azi, pentru PNL, după ce liderul USR-PLUS, Dan Barna, a declarat public că o eventuală desemnare a lui Nicolae Ciucă în funcția de premier al noului guvern nu ar fi cea mai bună soluție.
„Aștept să avem consultările la Cotroceni și în urma acestor consultări vom vedea și care va fi poziția noastră. Ca principiu, suntem o țară europeană, nu neapărat soluția militară este cea mai bună, dar hai să avem acestei consultări și vedem apoi despre ce discutăm”, a spus Barna la Digi 24.
Deocamdată, să mai consemnăm o picanterie: conform acelorași surse, aseară, cînd Ludovic Orban și-a anunțat demisia din post, în jurul său se făcuse loc viran, niciun liberal nedorind să apară în cadru, fie și din greșeală, alături de ”omul care pleacă”. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Teribile vremuri ne așteaptă…
  Și totul pe repede înainte….
  Fără legătură cu rezultatele de la alegeri…
  O luptă pt putere …înainte de alegeri era un ciolan la un partid
  Se pare că ciolanul a rămas…
  Doar că se da la mai multe partide sau uniuni…
  Circ total
  …Surpriza este AUR ….Are atracție ….macar denumirea…

 2. salvarea lor ok… dar salvarea noastra chiar nu intereseaza pe nimeni?

 3. …fara nici o legatura cu partidul. Nici klaun nu a avut nici o legatura cu partidul si uite unde a ajuns. Nici el nu crede….

 4. Bre, Ciuca o sa cumpere toate rachetele de jucarie de la Pentagon și Bundeswehr, dar achitandu-le ca și când ar fi reale. Cica lui Iohannis ii place sa arunce cu rachete Patriot de jucarie în Orban și in Rareș Bogdan când ii invita la Cotroceni.

 5. Ciuca o sa-i transforme in carne de mici pe nazisti !!!

  • Ciuciu are priorități evidente, de cumpărat fier vechi de câteva miliarde.

 6. Asteptam raspuns.ce cauta imbracat in haine militare nemernicul Ciuca Nicoale ca interimar in palatul Victoria?Este cumva tara ocupata militar de NATO iar Ciuca este calaul SUA? Intrebarea este legitima daca tinem cont ca intre Ciuca si samsarul imobiliar Adrian Zuckermn sunt , comunist americano/roman sunt legaturi infractionale. Curte martiala scrie pe fruntea lui Ciuca.Dispret total.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998