CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9543 RON DOWN | 1 USD = 4.6181 RON DOWN | 1 GBP = 5.7545 RON DOWN

UPDATE – USR si Ciolos, declaratie taioasa de razboi catre PNL si Iohannis

8 comentarii / 3892 vizualizări / 9 noiembrie 2018

Scriam zilele trecute că tergiversarea legalizării MRÎ, partidul lui Cioloș, nu pare să-l deranjeze pe fostul premier, în mod ciudat, Și opinam că în spatele acestei relaxări ar putea sta, de fapt, strategia unei apropiate contopiri cu USR. Iată că azi asistăm la o veritabilă declarație de război a celor două grupări politice la adresa PNL și a candidatului său prezidențial, una subtilă, dar nu mai puțin dură. Devine limpede că pe dreapta a început bătălia dreptei, dacă ne putem exprima astfel. Și va fi cu victime.

Ziarul Adevărul a publicat în această seară un sondaj realizat de IMAS la comanda USR, ale cărui cifre se prezintă astfel:

PSD – 31,9%
PNL – 26,1%
USR – 14,3%
ALDE – 11,6%
MRI – 10,7%
UDMR – 5,4%

La o privire superficială, s-ar spune că PSD și PNL stau bine, ca două partide mari și puternice ce sunt și nu au de ce a se teme.
În realitate, mesajul ascuns al sondajului – și în materie de cercetare sociologică la noi se aplică zicala ”cine plătește comandă muzica” – este acela că USR și MRÎ la un loc au ajuns, practic, la egalitate cu PNL(25% față de 26,1%).
Și sunt în creștere, în timp ce liberalii descresc. Lent, dar descresc.

Sondajul IMAS lansează la apă aproape oficial alternativa la PNL: gruparea USR-MRÎ, foarte probabil un singur partid, curînd.
Dacă celor două li s-ar adăuga, ipotetic vorbind, ALDE, ar ajunge la un scor de-a dreptul uriaș, de aproape 37%.
Chiar și fără ALDE, însă, semnalul care se vrea transmis e că gruparea Cioloș-USR a ajuns să se bată cu PNL de la egal la egal în sondaje.
O mișcare probabil doar de imagine, fără legătură cu realitatea, dar una destul de abilă (pesediștii sunt dați pe creștere ca să nu conteste datele sondajului) și care vine într-un moment în care, oricum, între liberali și oamenii lui Cioloș și Barna se cască o prăpastie tot mai mare.

Din acest moment, se cheamă, strict la calculul hîrtiei, că președintele Iohannis are susținerea unui partid – în condițiile în care dreapta însumează 62,7% din preferințele alegătorilor, fără a include UDMR – care obține doar cca.42% din respectivele voturi ale dreptei. (Bogdan Tiberiu IACOB)

 

UPDATE: În urma scandalului produs de comunicatul IMAS, care afirmă că datele sondajului publicat de ”Adevărul” nu corespund celor ale institutului, USR a reacționat postînd aseară, pe pagina de Facebook, sondajul real, care se prezintă astfel:

PSD – 27,6%
PNL – 21,9%
USR – 13,1%
MRI – 9,6%
ALDE – 10,6%
PMP – 4,1%
UDMR – 4,7%
PNTCD – 1,2%
PRU – 0,3%
PRM – 1,6%
Alt partid – 5,3%.

Constatarea spectaculoasă e că în sondaj apare PMP, eliminat din prima formă, și ale cărui procente au fost împărțite între USR și MRÎ. Dar, mai ales, faptul că în noua formă, procentele USR-MRÎ, însumate, deși mai scăzute, le depășesc de astă dată pe cele ale PNL. Ceea ce era de demonstrat…

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

  1. evident ca in TOATE sondajele lui palada si pieleanu usr si ciolos au fiecare cate 5%, dar imas a dat usr si pnl la 17% fiecare cu 2 saptamani inainte de alegerile din 2016, asa ca imas e un sondaj mincinos care nu s-a adeverit nici in 2016 si niciin 2019. macar dancu, pieleanu si palada au avut sondaje care s-au confirmat.

  2. si un alt motiv ar fi ca usr si ciolos is comanda sondaje cu cifre mincinoase pentru ca au nevoie sa primeasca in continuare bani de la soros. soros nu ar ai finanta 2 partide fara sanse

  3. sit-ul este virusat ?

    • a fost atacat… meritam si noi un raspuns de la BTI, dar nu prea baga in seama cititorii

  4. lol, sa vina alin teodorescu si sa spuna el cifrele, ca atatea minciuni de la use am tot auzit….

  5. nu ma-nnebuni??? USR a dat cifrele corecte pentru sine??? Ce dragut! Mai ca-mi scapa o lacrima

  6. Vise taica, vise. Vrabia malai viseaza.

  7. Conform acestui sondaj, guvernul PSD-ALDE ar trebui sa plece maine, fiindca PNL+USR+MRI (Ciolosz)+PMP ar avea 48,7% din voturi!Adevarul se va vedea la europarlamentare, unde estimez : 35% PSD, 18% USR ,17% PNL si 8% ALDE.MRI nu ia nici 5%…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998