CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

USRPLUS – noi smenuri cu diplomele universitare

10 comentarii / 6523 vizualizări / 25 martie 2021

Partidul lui Barna & Cioloș a ținut și ține afișul cu scandaluri mediatice legate de diplome universitare controversate ale unor membri marcanți, dar nu pare impresionat deloc. Mai mult de atît, useriștii au început o bătălie politică prin care vor să elimine verificarea diplomelor obținute în străinătate și să înlocuiască echivalarea lor cu o declarație pe proprie răspundere.

Bătălia e purtată în parlament prin însuși liderul senatorilor USRPLUS, Radu-Mihai Mihail, care, în ultimele săptămîni, a adresat interpelări ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu și directorului Centrului National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor, Gianina Chirazi, dublate de o declarație politică parlamentară.

Ce urmăresc cei de la USRPLUS:

”Mulți compatrioți ne-au semnalat probleme legate de echivalarea diplomelor, de parcursul birocratic pe care-1 are în față cineva venit din afară care vrea să se angajeze în România, mai ales la stat.
Lucrăm la subiect și am primit un semnal clar că problema este urgentă și trebuie să ne grăbim, pentru că am experimentat fenomenul la prima mână. Suntem în proces de a adăuga noi colaboratori echipelor de la birourile parlamentare și ann găsit printre cei dornici să se implice și oameni din diaspora. Unii au trecut procesul de selecție, au trecut prin interviuri, au trecut chiar prin teste și am ajuns la momentul angajării efective pentru două persoane. Și aici ne-am lovit de birocrația statului român.
Ca să poti angaja pe cineva pentru o anumită poziție, este nevoie de o anumită diplomă. Până aici, nimic deosebit. Acea diplomă de liceu sau facultate, dacă nu este românească, trebuie să treacă printr-un proces de verificare la Ministerul Educației, proces care durează, și durează…
Este absurd ca cetățenii români cu studii în Europa să pățească așa ceva. Este stupid ca statul român să-și pună singur astfel de piedici, de întârzieri fără sens. Vom propune ca angajările să poată avea loc doar pe baza diplomelor originale, indiferent de unde provin ele, cel puțin pe perioada de probă, însoțite de o declarație de asumare a postulantului a riscurilor legate de o eventuală prezentare de acte necorespunzătoare. Nu ne mai putem permite să avem peste tot întârzieri birocratice. Nu ne mai putem permite ca stat să ținem diaspora la ușă, până când se mișcă hârtii prin ministere” afirmă Mihail în declarație.

Ne reamintim recent scandalul falsului chirurg italian Matteo Politi, a cărui diplomă falsă a fost recunoscută drept bună de către CNRED și ne punem întrebarea: ce s-ar întîmpla dacă filtrul instituției, deficitar uneori, ar fi eliminat complet și înlocuit cu simple declarații pe proprie răspundere?(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Parintii pluseristi ar trebui sa le aminteasca acestor „valori” progresiste ca nici macar aici n-au inventat roata – a mai fost o „peroada”, in sinistrul deceniu 5 al secolului trecut, cand o diploma de la Moscova, chiar si de fierar-betonist, ori de la vreo „facultate muncitoreasca” facuta pe model sovietic iti asigura promovarea in functii de raspundere in orice institutie, indiferent de „specializare”…mai ales daca aveai si o recomandare a activului de partid….asta nu i-a scutit pe harzobari sa dea bacul, unii cu doctorate in America (!), deja, cand a venit din urma legea cu bacul obligatoriu…Si calificarea la locul de munca e buna, parintii si bunicii pluseristi stiu, dar, cand vine vremea probarii meseriei invatate te rusineaza un „ucenic”…
  P.S. E vremea lor, a mediocrilor, a repetentilor, e timpul loazelor chiulangioaice cu tupeu…societatea incearca sa tina pasul – Muzeul Luvru a anuntat ca renunta la cifrele romane, din textele explicative ale exponatelor, pentru a fi mai accesibile tinerilor nescoliti…destul…imi si imaginam cum BLM-istii din St.Denis isi leapada kalasnikoavele si dau buluc la Luvru…

 2. Neomarxistii sint subumanii lumii, nu numai ai Romaniei.
  ei exista peste tot.
  La americanci poarta numele de blm, antifa etc.
  La noi se numesc usrflush.

  subumani astia au crima inselatoria furtul, ticalosia in vene, doar nu degeaba i-a recrutat besleaga imputita soros.
  Cu subumanii astia e pierdere de vreme sa-i judeci sau sa-i cercetezi sau sa-i critici. Nici internarea la glumeti nu e un panaceu.
  Sint subumani deci DISPENSABILI. Orice societate care vrea sa revina la valorile adevarate, trebuie sa-i duca pe esafod, unde calaul stie ce trebuie facut cu ei.

 3. Puiii de securisti sa fie angajati unde vor fara nici o doploma. Daca au 4 clase sa se considere suficient. Sa stie sa scrie si sa buchiseasca, pentru ca oricum cu sau fara studii nu se pricep la nimic si altii fac treaba lor.

  • Securijdii de ieri sint sereimuistii de azi ai lui hering tradatoru benedeist si ai lu coldea cacanaru tremurci care i-a aliniat in usrflush si care ii obliga sa inhaleze duhorile beslegei imputite soros.
   Ca doar nu degeaba ginerele lui Dinca, hotu de terenuri Puiu popo-viciu. e fugit din tara si se screm unii sa-l scoata basma curata.
   Asta e sereimuismu pur.

 4. Au tupeu golanii!

 5. Pentru acesti napastuiti care se trezesc in faza finala a procesului de recrutare pentru un job si realizeaza ca au nevoie sa aduca o diploma corect echivalata: Am si eu un doctorat in stiinte exacte facut pe bune la una dintre cele mai bune universitati din Marea Britanie, si implicit din lume. Stiti ce am facut prima chestie dupa ce m-am intors in Romanica? M-am preocupat sa-mi echivalez diploma. Si a fost o procedura destul de timpofaga si anevoioasa dar am facut-o. Repet, pentru cei cu definicente de atentie: Prima chestie pe care am facut-o cand am revenit. Inainte de a face orice altceva. Daca pretindeti ca chiar ati facut studiile alea pe bune, asa ar fi trebuit sa faceti si voi. Altfel, mai usor cu pianul pe scari ca se varsa clapele.

  • Băieții ăștia vor să reglementeze schema încercată de animalul politic de la pedelea pentru angajarea unei proaste la Apele Române. Se ia proasta ca atare, angajată la primăria Fântâna Dincur Vale, pe baza diplomei în original, eliberată de Academia Patatas Mexiforever, iar apoi SRI numa’ face transferu’ la Administrația Prezidențială, sosia lu’ prostu’ statului.

 6. […] Sursa: inPolitics […]

 7. Toate rebuturile societatii asa au ajuns in parlament,guvern si in alte functii bine platite. Astia nu sunt in stare sa spele un WC.

 8. Eu sunt de acord , cu conditia ca aceste diplome sa existe!De exemplu, domnului Vlad Voiculescu i s-a „echivalat” o diploma (de master) care nu exista!Pentru buna regula, diploma ar trebui sa fie insotita de foaia matricola care se elibereaza la orice scoala serioasa din lume!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998