CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

USRPLUS, nou atac la ministrii PNL: numiri ilegale la conducerea Academiei de Politie

1 comentariu / 2072 vizualizări / 22 aprilie 2021

USRPLUS îl somează, printr-o interpelare parlamentară, pe ministrul liberal al Internelor, Lucian Bode, dar cu bătaie și spre fostul ministru, Marcel Vela, să dea explicații publice privind ilegalitățile de la numirile de rectori ai Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”. Formațiunea mai susține că implicarea directă a politicului ”are o influenţă negativă asupra calităţii învăţământului”.

”Ne-a fost adus în atenţie faptul că Ministerul de Interne a aplicat, după anul 2011, exclusiv Legea privind Statutul poliţistului, pentru a împuternici rectorul instituţiei atunci când postul a devenit vacant, deşi desemnarea rectorului interimar este reglementată de Legea educaţiei, care prevalează asupra oricăror prevederi din alte acte normative” acuză deputatul USRPLUS Cristian Brian, în interpelare.

”Potrivit legislaţiei, în toate universităţile, civile sau de ordine publică, rectorul interimar este numit de Senatul universitar. Ni s-a semnalat că Ministerul de Interne şi-a arogat dreptul de a desemna, prin împuternicire, în baza Legii privind Statutul poliţistului, rectorul Academiei de Poliţie şi că această practică s-a extins şi la alte funcţii didactice de conducere, devenind o regulă în instituţie. Mă refer aici la desemnarea decanului interimar, care, deşi este atributul Consiliului facultăţii, procedura se realizează prin împuternicire din partea rectorului.
Din acest motiv, asupra întregului sistem de învăţământ superior militar sau de ordine publică planează grave acuzaţii, accentuate de o lipsă de transparenţă chiar şi acolo unde s-ar putea clarifica anumite aspecte ale activităţii” mai afirmă deputatul.

În consecință, Bode e somat să spună cîte mandate de rector al Academiei de Poliţie au fost confirmate prin ordin al ministrului educaţiei în ultimii 10 ani, cum se justifică schimbările atât de frecvente din conducerea academiei și care sunt motivele pentru care nu s-au organizat concursuri pentru conducerea Academiei de Poliţie.

Despre Lucian Bode presa a relatat că a făcut anul trecut presiuni asupra predecesorului său, Marcel Vela, să-i numească șeful de cabinet rector al academiei, iar anul acesta a numit el însuși un alt rector. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. @ Despre democrație cu liberalii, ?
    Ăștia de afirmă că sunt liberali „promovează , din funcțiile publice în care sunt, „excluderea socială” din motive de vaccinare, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998