CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Uzina de cancer: companie austriaca, acuzata de genocid industrial in Romania

2 comentarii / 7578 vizualizări / 17 octombrie 2019

O mare companie austriacă specializată în producția de aluminiu, Hammerer Aluminium Industries, este ținta unor acuzații extrem de grave în parlamentul României, mai exact de genocid industrial într-o localitate în care oamenii își văd sănătatea pusă serios în pericol din cauza ei.

”Denunţ, în cel mai înalt for al ţării, o stare de fapt extrem de gravă, care pune în pericol sănătatea locuitorilor din oraşul Sântana” afirmă deputatul PSD Florin Tripa într-o declarație politică.

”Hammerer Aluminium Industries Sântana este o firmă străină care funcţionează din anul 2010. Cetăţenii oraşului reclamă faptul că există suspiciuni serioase că, în mod voit, se muşamalizează unele nereguli cu privire la eliminarea prin regenerare a gazelor provocate de cele şase cuptoare de topire, întreţinute cu gaz, materia primă fiind deşeurile conduse spre reciclare. Sunt deja dovezi palpabile, video-uri şi fotografii, realizate de locuitorii din Sântana, care prezintă fumul gros şi negru care iese din hornurile fabricii Hammerer Aluminium Industries Sântana, infestând practic întregul oraş. Au apărut deja şi cazuri de cancer la copii, mult peste media şi incidenţa uzuală în regiune.

Este de notorietate faptul că întreaga regiune se află pe primele locuri în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de cancer, iar poluarea mediului înconjurător este, fără îndoială, unul dintre principalii factori declanşatori. Mă întreb îngrijorat, chiar nu există niciun control? Întreaga comunitate este cuprinsă de disperare, în condiţiile în care în vara anului trecut locuitorii oraşului Sântana au fost invitaţi să semneze o petiţie online, pentru a forţa fabrica Hammerer Aluminium Industries să plece din localitate.

Şi iată că, în ciuda revoltei cetăţeneşti, nu s-a întâmplat nimic! Practicile neconforme şi periculoase ale firmei străine se perpetuează, ameninţând viaţa şi sănătatea întregii comunităţi.

În calitate de parlamentar de Arad, fac apel la autorităţile competente de control pentru a-şi lua în serios rolul de a impune măsurile adecvate de stopare a abuzurilor Hammerer Aluminium Industries, firmă care în mod cert nu ar putea să deruleze un genocid industrial similar în ţările occidentale ale Uniunii Europene!” acuză parlamentarul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Citeste „Malavita” si aplica!

  2. […] Sursa: inPolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998