CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Va exploda curind bomba nucleara ”Stanculescu”?

4 comentarii / 5757 vizualizări / 13 iunie 2016

Generalul Victor Athanasie Stănculescu este pe moarte. Figură-cheie a Revoluției, printre puținii condamnați la ani grei de închisoare pentru rolul său din decembrie 1989, fără a fi pe deplin clar care a fost acesta, Stănculescu a suferit un atac cerebral și se află în comă la spitalul Militar, potrivit relatărilor presei. Marea întrebare: urmează curînd să explodeze cea mai mare bombă posibilă legată de Revoluția din 1989, sau generalul va duce cu sine în mormînt secretele acesteia, în ciuda promisiunii făcute acum opt ani?

Starea lui Stănculescu s-a agravat în ultimele 48 de ore, după un atac cerebral. Ținînd cont că e aproape nonagenar, e greu de crezut că Victor Stănculescu mai are multe zile.

Moartea sa, însă, ar putea să nu fie chiar liniștită.

Asta, dacă generalul își respectă promisiunea făcută acum opt ani, într-o conferință de presă, după condamnarea sa definitivă la 15 ani de închisoare în dosarul Timișoara.

La vremea respectivă, reamintim, generalul a declarat public că cei care au vrut arestarea sa nu au dorit să se afle unele adevăruri despre Revoluție, despre care nu va vorbi nici el, dar a pomenit despre existența unor casete video cu dezvăluiri.

„O sa se afle cand o sa dispar eu ca fiinta. Eu stiu ce-am facut, ei stiu din auzite. Raman cu fruntea sus, nu mi-e frica nici mai departe”, a spus Stanculescu. El a dezvăluit, ulterior, existența, într-o bancă din Elveția, a unor casete, „noua-zece” la numar, care ar contine cîte 90 de minute de inregistrari audio in care generalul vorbeste despre evenimentele din decembrie 1989.
Stănculescu a mai anunțat că respectivele înregistrări vor fi făcute publice după moartea sa.

La cum evoluează lucrurile, se pare că nu mai avem mult de așteptat pînă ne vom lămuri: a fost o cacealma mediatică a legendarului personaj ori stă să cadă o bombă nucleară în dosarul Revoluției din decembrie 1989? (Bogdan Tiberiu Iacob)

foto: victorstanculescu.wordpress.com

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. […] sursa: inpolitics.ro […]

    • I’m quite pleased with the inritmafoon in this one. TY!

  2. […] Acest articol a fost postat inițial pe site-ul inpolitics.ro. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998