CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9490 RON DOWN | 1 USD = 4.3688 RON DOWN | 1 GBP = 5.8169 RON DOWN

Va fi Cîțu anchetat penal?

3 comentarii / 925 vizualizări / 20 iulie 2021

Opinia publică are dovada. Dovada e bună și pentru DNA. Corupția s-a instituționalizat. Și s-a înfipt ca un burghiu în cabinetul premierului Florin Cîțu. Banii publici, influența publică și demnitățile publice, pe socoteala și paguba noastră, au fost utilizate în scop electoral. Ancheta poate fi declanșată.
Un document a scăpat din cabinetului Guvernului Cîțu, devenind astfel public. Un consilier al acestuia, utilizând antetul Guvernului, cu cea mai puternică poziție de influență din statul român, conține indicații precise adresate activiștilor PNL privind bătălia internă din partid. Pentru a ocupa poziția de președinte PNL, Florin Cîțu și echipa sa utilizează cu cinism întreaga influență a Executivului. Cîțu, prin intermediul consilierului său, promite bani, promite funcții, amenință cu pedepse, promite iertare și, repet, totul este cât se poate de oficial, pe față și vine de la Guvern. De altfel, staff-ul electoral al lui Cîțu este instalat în clădirea Executivului și utilizează din plin banii cetățenilor. La fel cum tot banii cetățenilor și infrastructura publică sunt folosite în campanie. Una dintre cele mai mari infracțiuni de corupție este utilizarea unei funcții publice în scop personal.
Liviu Dragnea a fost condamnat la peste 3 ani de închisoare cu executare și este privat de o serie întreagă de drepturi, invocându-se împotriva lui o faptă mult mai puțin gravă. Cum că ar fi detașat la partid două persoane care, pentru un anumit interval de timp, ar fi fost plătite din bani publici. Fapta lui Florin Cîțu este infinit mai gravă. Întrebarea e: se va porni malaxorul DNA pentru identificarea tuturor probelor și întocmirea unui rechizitoriu în acest caz? Va fi Florin Cîțu pus sub învinuire până în luna septembrie? Și dacă nu, ce se va întâmpla ulterior, când acesta, pe bani publici și utilizându-și influența de prim-ministru, va deveni președintele PNL și, deci, liderul coaliției aflate la guvernare? În fine, întrebarea numărul trei: ce face Klaus Iohannis? Suferă în continuare de orbul găinii? Nu vede elefantul? (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Doar daca cei din sistem care sunt impotriva lui catu matu, sunt majoritari.

  2. Nu
    Alta intrebare

    • Pentru că ciobanii din Securitate alcătuiți o mafie securistă și dețineți controlul asupra statului român cu acceptul CE în schimbul exportării de profituri de către companiile de stat germane, austriece și franceze?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *