CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Va fi exclus rasistul Traian Basescu din PMP?

4 comentarii / 2240 vizualizări / 20 mai 2020

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a sancționat azi pe fostul preşedinte Traian Băsescu pentru afirmaţiile catalogate de trei ONG-uri drept „discriminatorii şi incitatoare la ură” la adresa romilor. În urma acestei decizii, Traian Băsescu ar trebui să își piardă calitatea de membru al PMP și totodată de președinte de onoare al formațiunii.

CNCD apreciază că afirmații recente ale fostului președinte, precum ”Grupările de ţigani trebuie sa înţeleagă că nu pot fi tolerate cu modul lor de viaţă. Ori se înscriu în civilizaţia poporului român, ori, dacă nu, o să se ciocnească mereu de poliţie şi jandarmerie” reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 6.000 lei faţă de Traian Băsescu. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi)”, se arată într-un comunicat al CNCD.

Statutul PMP prevede, la art.15, că nu pot fi membri cei care au promovat și promovează ”idei sau acțiuni extremiste (rasism, xenofobie, antisemitism, acte de terorism etc) sau împotriva drepturilor și libertăților omului”.

Traian Băsescu se află la a treia sancțiune dictată de CNCD – inclusiv un dosar penal clasat pe motiv de imunitate prezidențială – toate pentru rasism, în esență declarații la adresa romilor (”țigancă împuțită”, ”romii trăiesc din ce fură” etc).
Conform statutului PMP, Traian Băsescu nu mai poate rămîne membru al PMP, partid care l-a trimis în Parlamentul European, anul trecut.

Reamintim că, potrivit aceluiași statut, Traian Băsescu ”Petrov” trebuia automat suspendat din partid după decizia instanței, de anul trecut, potrivit căreia a făcut poliție politică, urmînd ca un verdict definitiv să ducă la excluderea sa din partid.
Desigur, PMP nu a mișcat un deget pînă acum în direcția respectării propriului statut. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. asa cum nu exista – in sensul propriu si direct – niciun partid politic de sine statator in Romania, nici PMP nu exista, iar pentru „a misca un deget ” PMP trebuia sa primeasca mai intai o Nota (de la aceleasi servicii care papuseaza TOATE partidele/organizatiile din Romania) care trebuia sa le detalieze cu lux de amanunte ce „sa miste”, ce au de facut, cand si prin cine anume…

  2. De acord cu Maria.

  3. D-l Basescu nu a gresit! Vinovati sint chiar cei din aceasta etnie carora le este rusine cu faptul ca sint tigani dintotdeauna …… Sa nu uitam de „Tiganiada” (Deleanu), „Satra”, chiar si d-l Voicu se mindreste ca este tigan. Nimeni nu-i discrimineaza, doar ei (unii) prin comportarea lor fac aceasta etnie de rusine! Nu trebuie sa ne fie rusine cu originile noastre!

  4. La infractiuni suntem romani,la avantaje,finantari ,ajutoare de tot felul suntem comunitatea rroma.Unde ati mai vazut atata ipocrizie si duplicitate?Apropo ce se mai aude cu dosarul celor 58 de milioane de euro halite de Paun si Medelin,mancav-as?Cumva Justitia e doar pentru Udrea si Dragnea?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998