CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Va fi Mihai Razvan Ungureanu liderul ”Albei ca zapada”?

0 comentarii / 2416 vizualizări / 9 februarie 2011

Că Traian Băsescu își pregătește un nou partid este, deja, una dintre temele majore ale momentului; marea întrebare e, însă, ce figură actuală s-ar califica pentru profilul de lider al noii structuri politice, iar surse bine informate îl dau ca sigur, la acest capitol, pe Mihai Răzvan Ungureanu.

Chiar dacă Băsescu are o echipă de așa-ziși reformiști, gata să pună bazele unei noi structuri, nici Macovei, nici Voinescu, nici Ungureanu, nici Preda și nici Turcan, bunăoară, nu au calitățile necesare pentru a deveni președinte al acesteia, cu atît mai puțin candidat prezidențial. Le are, însă, directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, decorat zilele trecute de președinte, despre care se afirmă, în ultima vreme, că e pregătit de Băsescu pentru un rol mai mult decît important în viitorul extrem de apropiat.

Ungureanu are 42 de ani, e istoric, vorbește trei limbi străine la perfecție, are carismă, sex-appeal, provine din mediile intelectuale, a fost discipolul lui Pleșu, a lucrat în diplomație ca secretar de stat și ministru și nu a fost angrenat în scandaluri de corupție, pînă azi. De asemenea, el a recurs la demisia de onoare de la șefia MAE, în 2007, după scandalul muncitorilor arestați în Irak, ceea ce i-a ridicat cota. În plus, statutul de fost director al unui mare serviciu secret, (același care l-a dat și pe Băsescu) familiarizat cu destule dosare grele, ar putea reprezenta un atu pentru viitorul lider de partid. În consecință, nu ar fi exclus ca, în următoarele două-trei luni să asistăm la o mișcare surpriză, care să aducă demisia lui Ungureanu de la șefia serviciului pe care îl conduce din decembrie 2007, pentru a se înhăma la o nouă construcție politică.
Singurul nor care plutește deasupra lui MRU a fost plasat de fostul purtător de cuvînt al SRI, Nicolae Ulieru, care a declarat, în noiembrie 2009, că acesta ar fi agent al unei puteri străine și s-a oferit să prezinte și dovezi în acest sens. Cum însă, în acel moment, MRU era vehiculat ca posibil premier, nu e exclus ca atacul lui Ulieru să fie reprezentat, de fapt, dorința SRI de a împiedica SIE să aibă un repzentant în fruntea guvernului, o răfuială între servicii care se mai practică, uneori, la noi și nu numai. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998