CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Va renunta si la Armata?

0 comentarii / 1530 vizualizări / 26 septembrie 2010

Traian Băsescu a renunțat la serviciile Poliției, enervat pentru că i-au strigat javră ordinară, dar, mai ales, pentru că polițiștii și-au aruncat caschetele în semn de protest, ceea ce echivalează cu ofensarea însemnelor naționale.

Se poate comenta, desigur, că supărarea în povestea cu javra ordinară este una a văcarului pe s(t)at, în timp ce ofensarea simbolurilor lasă să se întrevadă o grijă mai măruntă față de purtătorii lor decît față de ele, în sine, ceea ce este o aberație din orice unghi ai privi-o. Am putea observa, spre exemplu, că simbolurile militare naționale pot fi folosite la jonglerii electorale, fără probleme, de către civili precum fiica președintelui, atunci cînd se află în campanie electorală, dar nu pot ajuta la exprimarea unei stări de nemulțumire de către cei îndreptățiți să le poarte.

Nu ne-am propus, însă, un comentariu vizavi de recentul gest al președintelui și al premierului, ci doar lansarea unei teme de discuție: ce se va întîmpla în cursul lunii octombrie, atunci cînd organizațiile fostelor cadre militare au programate o serie de manifestații de protest, care vor culmina, după cum s-a anunțat de acum cîteva săptămîni, cu aruncarea caschetelor în curtea Palatului Cotroceni și cu depunerea unor coroane morturare de Ziua Armatei, la sediile MapN și ale Președinției.

„Distrugerea Armatei României se apropie de final. Nu ne-au mai lăsat nici măcar 12 divizii. Reforma a trimis acasă sute de mii de profesionişti din armată, poliţie, servicii. Deveniţi mercenari, angajaţi pe bază de contract, profesioniştilor li s-au redus salariile la jumătate”, se arată într-un apel făcut în media ultimei perioade de către preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru.

Va renunța Traian Băsescu, cel care e și comandantul suprem, la ”serviciile” Armatei după ce ofițerii în rezervă se vor dispensa de caschete după modelul polițiștilor? Și dacă da, ce semnal public va transmite șeful statului prin gestul respectiv? O întrebare care, cum spuneam, ar trebui să dea de gîndit. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998