CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Va somez sa spuneti adevarul!

0 comentarii / 1347 vizualizări / 11 august 2011

Presedintele Traian Basescu i-a luat peste picior pe bancheri, a declarat ca Romania nu trece printr-o criza si a inchis, intr-un ton optimist, reuniunea de la Cotroceni, neuitand sa avertizeze Guvernul in sensul de a continua politica de austeritate. Si asta a fost tot. Acolo a participat si Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei. Cel mai longeviv din lume sef al unei asemenea institutii. Nici guvernatorul nu ne-a spus mai multe. Eu ii acuz pe responsabilii finantelor tarii de minciuna prin omisiune. Si ii somez sa ne spuna adevarul.
Romaniei, chiar conform unor afirmatii “scapate” de Presedinte, ii lipsesc, in acest an, 5 – 6 miliarde de euro. Sunt diferente absolut necesare pentru a putea plati pensiile, ajutoarele de somaj si asistenta sociala. Teoretic, acesti bani ar exista. Cam tot atat ne mai poate da Fondul Monetar International si Banca Mondiala, conform ultimului acord. Dar ce ne facem cu deficitul bugetar? Admitand ca ne inscriem in parametri conveniti cu FMI, tot ne mai lipsesc, in acest an, cateva miliarde. Iar incepand din 2012 vine prapadul.
In ce consta prapadul? Din 2012 trebuie sa incepem sa platim datoriile, plus dobanzile la Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Uniunea Europeana. Acestea vor reprezenta in jur de 5 miliarde euro. La acesti bani se vor adauga diferentele, care vor fi aceleasi, adica banii care ne lipsesc la pensii, somaj si asistenta sociala. Orice am face, oricat ne-am suci si ne-am invarti, oricate scamatorii ar face Presedintele Romaniei, guvernatorul BNR si primul ministru, Romania trebuie sa scoata, in 2012, din palarie, cel putin 10 miliarde de euro. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998